Afbeelding
Foto:

Vrouwen sporten een AED bij elkaar voor de buurt

SOMMELSDIJK - Fit4lady heeft afgelopen najaar tijdens een Nationaal Afslank Onderzoek ruim 1.200 vrouwen in 14 clubs in beweging gekregen om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Per deelnemer werd 10 euro gedoneerd aan de Hartstichting. Voor de derde keer kon Fit4lady een ruimhartige cheque overhandigen aan de Hartstichting.

Het doel van het Nationaal Afslank Onderzoek was om vrouwen in 5 weken aan hun gewicht en gezondheid te laten werken, onder persoonlijke begeleiding. De Fit4lady circuittraining biedt afwisselende kracht-, spier- en conditietraining in 30 minuten.
Uit de donatie aan de Hartstichting is inmiddels iedere Fit4lady club in Nederland voorzien van een AED voor de wijk, waar mogelijk aan de buitenzijde van de club. Zo ook de Fit4lady club in Sommelsdijk. Bij een hartstilstand is direct starten met reanimeren en het inzetten van een AED van levensbelang. Iedere seconde telt. Hiervoor is in Nederland een effectief systeem van burgerhulpverlening.
Burgerhulpverleners zijn vrijwilligers die oproepbaar zijn bij een hartstilstand in de buurt. Het is dus van levensreddend belang dat er op zoveel mogelijk punten een AED beschikbaar is. Fit4lady in Sommelsdijk wil daarom bijdragen aan de meest optimale hulpverlening bij nood in onze wijk.

Franchiseneemster Petra Jacobs van Fit4lady hoopt dat vrouwen de gelegenheid blijven nemen om aan hun gezondheid te werken en hiermee het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen.