Vrijwilligers balen van inbraak bij DBGC

OUDE-TONGE - Maandagochtend, Tweede Pinksterdag, ontdekten vrijwilligers van voetbalclub DBGC uit Oude-Tonge dat er was ingebroken op het terrein.

De deur van het materialenhok stond open en er bleek divers gereedschap weggenomen te zijn. Ook hadden de dieven het voorzien op brandstof. Een aantal jerrycans met benzine, bestemd voor de grasmaaier, werd vermist en ook de brandstof uit de grasmaaier zelf was eruit gehaald. De inbrekers hebben daarnaast nog andere deuren op het terrein geprobeerd te forceren, maar zijn daarin niet geslaagd.

Secretaris Hans van Kampen baalt van het gebeuren. "Met vrijwilligers probeer je de club zo goed mogelijk draaiende te houden en dan gebeurt zoiets. Behalve frustratie, betekent het ook weer een enorme kostenpost.

Niet alleen vanwege de gestolen goederen, maar ook de schade die is aangericht aan de deuren. Hoewel we verzekerd zijn, krijg je toch te maken met een bedrag aan eigen risico. Geld dat ook ten goede had kunnen komen aan de club". De voetbalclub heeft de laatste tijd al vaker te maken gehad met vandalisme in de vorm van vernieling en brandstichting.

Hans van Kampen: "We hebben uiteraard aangifte gedaan en inmiddels wordt er vaker gesurveilleerd door de politie. Met het bestuur zijn we druk bezig om te bedenken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Daarvoor willen we ook in gesprek met de gemeente, om te vragen wat zij hierin voor ons kunnen betekenen. We zitten echter midden in verbouwingsplannen, waarin al diverse maatregelen zijn opgenomen. Momenteel verkeren we dus even in een tussenfase, dus er moet zeker ook wat voor de korte termijn geregeld worden."

De vereniging is het duidelijk zat. "Waarom doen mensen dit? Wat heeft het voor zin? We hopen dat de daders snel gepakt zullen worden. Mensen die tips hebben of iets verdachts hebben gezien rondom het terrein, worden dan ook gevraagd contact op te nemen met de politie.