Afbeelding
Foto:

Manipuleren om iets gezonds naar binnen te werken

Ik heb altijd al een diepe bewondering gehad voor mensen die planten langer dan een maand in leven kunnen houden. Of ze zelfs zo kunnen manipuleren, dat er vanuit een mini zaadje een super grote plant groeit. Wanneer ik daar een poging toe doe, gebeurt er vrij weinig. De moestuintjes zijn dan ook niet aan mij besteed. Als ik zie dat zelfs de kleinste kinderen er nog iets moois uit krijgen, gaat mij dat de pet te boven. Misschien ligt het aan de belichting? Geef ik niet genoeg water? Of juist teveel? Hoe dan ook, eigen groenten verbouwen zit er voor mij niet in en zal ik voorlopig maar gewoon mijn gezonde kost bij de supermarkt moeten halen. Toch zijn die moestuintjes enorm aangeslagen bij een groot deel van Nederland. Jong en oud is in de weer met de kleine bakjes en de meest grote, weelderige planten staan een jaar na zaaien nog steeds hun uiterste best te doen om de verzorger te voorzien van zelf gekweekte komkommer.

Sowieso vind ik het een goede actie van meneer Heijn om vooral kinderen op deze manier kennis te laten maken met groenten en fruit. Want, al is groenten eten bij kinderen vaak geen favoriete bezigheid, wat is er nou leuker dan rode kool eten die je zelf hebt gepoot, water gegeven en verzorgd? Ook onder studenten slaat het aan, nog zo'n doelgroep die gemanipuleerd moet worden om zo nu en dan iets gezonds naar binnen te werken.

Ook voor mij zou dit geen overbodige luxe zijn, maar helaas stond ik niet vooraan bij het uitdelen van de groene vingers. Wel ben ik goed in geld uitgeven, dus dan maar gewoon de supermarkt blijven sponsoren. Ieder zo zijn talent.