Grote stern. Foto: Natuurmonumenten, Ruben Smit
Grote stern. Foto: Natuurmonumenten, Ruben Smit Foto:

Vogelexcursie op de Scheelhoek

GOEDEREEDE - Zaterdag 2 juni is er een vogelexcursie op de Scheelhoek. De Scheelhoek is normaal gesloten voor publiek. Maar samen met een goede vogelkenner laat Natuurmonumenten de deelnemers genieten van dit natuurgebied.

"Aan de ene kant zie je het weidse Haringvliet. Op eilandjes is het daar in het voorjaar een drukte van jewelste. Sterns en meeuwen broeden er met duizenden paren. Maar ook kluten, brandganzen en plevieren. Aan de andere kant zie je het even weidse binnendijkse rietmoeras. Rietzangers, karekieten, blauwborsten zingen er om het hardst. Bruine kiekendieven hangen boven het riet. Het is een vogelparadijs op de Scheelhoek! Trek stevige schoenen aan, pak je verrekijker en beleef het mee!" aldus de mensen van Natuurmonumenten.

Aanmelden is noodzakelijk via www.nm.nl/agenda.
De excursie vertrekt om 10.00 uur vanaf de werkschuur van Natuurmonumenten aan de Meester Snijderweg in Stellendam. Ongeveer twee uur later is men daar weer terug. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,-, niet-leden betalen € 8,-. Kinderen van leden en OERRR t/m 12 jaar betalen € 4,-. Niet-lid kinderen t/m 12 jaar betalen € 7,-