Krant op woensdag

In verband met Pinksteren verschijnt de Eilanden-Nieuws huis-aan-huiskrant volgende week op woensdag in plaats van dinsdag.


Vrijlating zeehonden

OUDDORP - Op zaterdag 19 mei laat A Seal weer een aantal zeehonden terugkeren naar zee. Vanaf 12.00 uur zijn belangstellenden welkom om te komen kijken aan de Brouwersdam in Ouddorp bij Beachclub 't Gorsje.


Rectificatie: Mei-fair is op 26 mei

OOLTGENSPLAAT - In de krant van afgelopen dinsdag stond de Mei-fair in Ooltgensplaat aangekondigd, hierbij stond een verkeerde datum vermeld. Deze verkoping is niet op zaterdag 19 mei, maar volgende week zaterdag, op 26 mei, op het plein bij Elthato. De Mei-fair is van 09.00 tot 13.00 uur, de opbrengst is bestemd voor de Hervormde Kerk in Ooltgensplaat. Het aanbod bestaat uit tweedehands spullen, kleding, boeken, speelgoed, lekkernijen van de bakker, huis- en groendecoratie en nog veel meer. Er is ook verse patat verkrijgbaar.


Maaiwerkzaamheden

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het Waterschap is momenteel bezig met het maaien van de bermen langs wegen en fietspaden.

Vanaf 1 mei tot het eind van het jaar maait Hollandse Delta alle bermen minimaal twee keer. Korte bermen zijn belangrijk voor de verkeersveiligheid. Bij de wegbermen wordt de eerste 1.5 meter uit de kant gemaaid, Op de kruispunten worden iets grotere stukken gemaaid. Zo blijft het zicht voor de weggebruiker goed. Het verwijderen van waterplanten start dit jaar een paar weken eerder dan normaal, de reden is dat de waterplanten door het warme weer 'groeien als kool'.