Coalitieakkoord is nu in zicht

GOEREE-OVERFLAKKEE – In de raadsvergadering van donderdag 24 mei wordt de presentatie verwacht van het coalitieakkoord waaraan, zoals wij al eerder meldden, de fracties van SGP, VKGO, CDA en VVD de afgelopen weken in onderhandelingen (na de verkiezingen op 21 maart) hebben gewerkt. In lijn hiermee zouden dan in die vergadering ook de beoogde vier wethouders Markwat (SGP), Bruggeman (VKGO), Van der Vlugt (CDA) en Feller (VVD) dan door de gemeenteraad kunnen worden benoemd voor de nieuwe zittingsperiode 2018-2022.


Informatieavond 'Natuurlijk Haringvliet'

MIDDELHARNIS - In september 2018 gaan de Haringvlietsluizen regelmatig op een kier. Vissen kunnen de Haringvlietdam dan weer passeren.
Zes natuurorganisaties hebben samen met de regio en met steun van de Nationale Postcode Loterij de handen ineengeslagen om de deltanatuur in het Haringvliet weer dynamisch te maken. Dit biedt kansen voor aantrekkelijke recreatie en economische ontwikkelingen. Over de ontwikkelingen kunnen inwoners van Goeree-Overflakkee worden bijgepraat op woensdag 23 mei in Het Diekhuus vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan via info@haringvliet.nu. Meer informatie over het programma vindt u op haringvliet.nu/informatieavond.