Vier ton voor kennisoverdracht innovaties duurzame landbouw

REGIO - De provincie stelt geld beschikbaar voor de kennisoverdracht over innovaties in de duurzame landbouw. Zuid-Holland plant een gezonde toekomst met een duurzame landbouwketen. Een vernieuwende aanpak voor gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen, dat is de ambitie.

"Kennisoverdracht, voorlichting en innovatie zijn hierbij essentieel. Als overheid hebben we niet alle kennis in huis. Wij willen samen met ketenpartijen innovaties onderzoeken, uitproberen en opgedane kennis delen. Wilt u hier graag een rol in spelen? Met het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) ondersteunt de provincie het delen van kennis over duurzame landbouw met (grondgebonden) landbouwers. Denk hierbij aan het delen van kennis over meer biodiversiteit, nieuwe verdienmodellen, geringer grondstofgebruik, sluiten van kringlopen of educatieprogramma's en trainingen."

Voorwaarden

De POP3-subsidie maatregel 2.1 "Kennisoverdracht duurzame innovaties landbouw Zuid-Holland 2018" is opengesteld. Belangstellenden kunnen van 7 mei 2018 tot 20 juni 2018 om 17.00 uur een aanvraag indienen. Er kan subsidie worden aangevraagd voor demonstraties en het verzorgen van trainingen, workshops en coaching aan een groep van landbouwers die actief zijn in de grondgebonden landbouw. Het initiatief moet wel passen bij de ambities en doelen uit de Innovatie Agenda Duurzame Landbouw van de provincie: in 2036 een duurzame, sterke en toekomstbestendige landbouwsector. Innovatie is welkom, maar geen voorwaarde.

Geïnteresseerd?

Denkt u een initiatief te hebben dat wellicht voor subsidie in aanmerking komt? Mail ons dan via duurzamelandbouw@pzh.nl. Neem ook al contact op als uw plan nog niet klaar is. Wij helpen u graag met het goed doorlopen van de procedure.