Afbeelding
Foto:

VakantieBijbelDag groot succes

SOMMELSDIJK - Dinsdag 1 mei werd er weer een VakantieBijbelDag gehouden. Het thema 'Levensecht' stond de hele dag centraal. 's Middags konden de kinderen zelfs een echt schaap en twee pasgeboren lammetjes aaien.

Bijna 200 enthousiaste kinderen melden zich vanaf kwart voor 10 bij het kerkgebouw aan de Olympiaweg. Kleurige vlaggetjes en ballonnen zorgden voor een feestelijk onthaal. Het themalied werd al heel snel door de vele kinderstemmen meegezongen en tijdens het Bijbelverhaal over 'Ik ben de goede Herder' kon je een speld horen vallen.

Grappig was het toen er een kleurige mevrouw en een strandjutter op het podium verschenen, die een oude schatkaart vonden in een aangespoelde fles. Op zoek naar de schat! Uit de schatkist kwamen aanwijzingen als 'Deze schat raakt nooit op en wordt nooit oud'. Helemaal onderin de schatkist vonden ze tenslotte een Bijbel. Hierin kun je de grootste schat vinden, het eeuwige leven door de Heere Jezus, Hij is Levensecht!
In de zalen werd geknutseld door de verschillende leeftijdsgroepen. Na het eten, wat ook buiten kon, was het tijd voor de spelletjes. De oudste groep deed een speurtocht met veel leuke samenwerkingsopdrachten, terwijl de middengroep een zeskamp en de jongste kinderen diverse spelletjes deden op het kerkplein.
Aan het einde van de dag was er de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Er werden heel wat kleurplaten ingeleverd en drie kinderen gingen met een gave prijs naar huis!
De Hersteld Hervormde Gemeente Middelharnis/Sommelsdijk houdt deze VakantieBijbelDag jaarlijks in de meivakantie. Samen met de andere kerken in Middelharnis/Sommelsdijk wordt zo in bijna iedere vakantie een VakantieBijbelFeest gehouden. Veel kinderen kijken hier iedere vakantie weer naar uit en ook voor de vele vrijwilligers is het een feest!

www.facebook.com/VakantieBijbelDagHHGMiddelharnisSommelsdijk/

Afbeelding