Afbeelding
Foto:

Feest van de Vrijheid op zaterdag 19 mei in Sommelsdijk

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 19 mei 1945 was een bijzondere dag voor Goeree-Overflakkee. Op deze dag was er een feestelijke ontvangst georganiseerd voor de Geallieerde Troepen die meehielpen met de bevrijding van Nederland. Met onder andere een inspectie, een "Militaire Marsch" door Middelharnis en Sommelsdijk en een "feestelijk Defilé van Vereenigingen en Schoolkinderen" werd de bevrijding gevierd.


In het kader van bovenstaande bijzondere historische feiten organiseert de werkgroep "Feest van de Vrijheid" op zaterdag 19 mei 2018 tal van activiteiten in en rondom het Streekmuseum (Kerkstraat, Marktveld, Voorstraat) in Sommelsdijk. Het Feest van de Vrijheid wordt om 11.00 uur geopend met een aubade (met Vaderlandse Liederen) bij het Streekmuseum. Daarna is er van alles te doen. In de Remonstrantse Kerk wordt om 11.30 en 14.00 uur de verfilming van het jeugdboek 'Oorlogsgeheimen – Jacques Vriens' vertoond. Er is een hoepelwedstrijd voor kinderen, demonstraties van radiografisch bestuurbare legervoertuigen, men kan op de foto in een oud legervoertuig en…..er vinden rondritten met een colonne oude legervoertuigen door Sommelsdijk en Middelharnis plaats.

In het Streekmuseum worden lezingen gegeven over Goeree-Overflakkee ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en er worden oude filmbeelden vertoond. De Ned. Hervormde Kerk van Sommelsdijk is deze dag ook geopend en te bezoeken. Diverse organisten zullen muzikale klanken ten gehore brengen. Kortom; Zaterdag 19 mei staat in het teken van de Vrijheid. Vrijheid waar je zuinig op moet zijn en die je MOET vieren!!

Houd voor het complete programma de websites van de organiserende partijen, de posters en flyers in de gaten. De werkgroep "Feest van de Vrijheid" bestaat uit een afvaardiging van: Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Stichting WO2GO, Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Breicafé "Steekje los". Het "Feest van de Vrijheid" wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Goeree-Overflakkee

Streekmuseum Goeree-Overflakkee: www.streekmuseum.nl. Stichting WO2GO: www.wo2go.nl. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta: www.bzhd.nl / www.leerenbeleef.nl. Breicafé "Steekje los": www.breicafesteekjelos.nl.