Afbeelding
Foto:

Inloophuis de Boei blij verrast door Stellerunners

GOEREE-OVERFLAKKEE - Tijdens de eerste Boeidag van de maand was er bezoek van twee leden van de Stellerunners. Zij boden een cheque aan van € 200,-.

De Stellerunners, een kleine wegatletiek vereniging met zo'n 48 leden, gevestigd in het Stellehuus naast het zwembad Zuiderdiep te Stellendam. Een enthousiaste groep lopers die twee keer per week trainen op dinsdag en donderdag, zowel in de zomer als in de winter. Dit onder begeleiding van een trainer, voor ieder niveau toegankelijk.
Het mooie bedrag dat geschonken werd aan de Boei komt uit de opbrengsten van de estafetteloop die door AV de Stellerunnenrs binnen de groep wordt georganiseerd. Dit is al de vierde keer op rij dat de Stellerunners inloophuis de Boei als goed doel kiezen voor hun loop.

Ontmoetingsplek

Stichting inloophuis de Boei, een ontmoetingsplek voor mensen die leven met kanker en voor hun naasten, sluit in signatuur aan bij vereniging de Stellerunners en was daarom een logische keuze, aldus de voorzitter.

Nu genoemde estafetteloop, echter vijf jaar geleden voor het eerst gestart als Nella-Memorial. Nella van de Nieuwendijk bezocht de Boei. Al draagt de estafetteloop niet meer haar naam, in dierbare herinnering aan haar, staat de vereniging nog steeds achter de doelstelling om met dit evenement inhoud te geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.