Afbeelding
Foto:

Vlagprotocol 4 en 5 mei

DEN HAAG - Op de avond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden.

De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de twee minuten stilte en wordt niet in top gehesen.

Tijdens Bevrijdingsdag op 5 mei wordt de vlag in de top gehesen zonder wimpel en hangt hij tussen zonsopgang en zonsondergang.


Duik in de Week van Ons Water

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vanaf 5 tot en met 13 mei 2018 is het weer de landelijke Week van Ons Water.

Op diverse plaatsen kunnen mensen te weten komen wat er allemaal komt kijken bij het waterbeheer in Nederland. Door het hele land vinden publieksactiviteiten plaats. Waterschap Hollandse Delta organiseert drie activiteiten, waarvan één in Oude-Tonge.

Er is een open dag bij gemaal De Haas van Dorsser in Oude-Tonge op zaterdag 12 mei, van 10.00 tot 16.00 uur, adres Oudelandsedijk 1. Ons Water.

Uit onderzoek blijkt dat het waterbewustzijn bij Nederlanders gering is. Weinig mensen weten wat er bij komt kijken om ons land droog en bewoonbaar te houden. De Week van Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea om via publieksactiviteiten mensen bewuster te maken van het waterbeheer in Nederland.

www.onswater.nl/weekvanonswater