Afbeelding
Foto:

Beleef Tiengemeten vanaf het water

TIENGEMETEN - Op natuureiland Tiengemeten is het genieten van de rust, ruimte en de natuur. Vanaf het water is het eiland minstens zo mooi. Op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) kun je dit beleven. Salonboot De Heicondias vaart die dag rondom Tiengemeten. Tijdens deze vaartocht vertelt een vrijwillige boswachter van Natuurmonumenten alles over het natuureiland. Vanaf het water is het een prachtig zicht op het eiland. De Heicondias meert na afloop af in de haven van Tiengemeten.

De vaartocht start in de haven van Nieuwendijk. Vanaf daar steekt De Heicondias via de Tiendgorzen het Vuile Gat over en zet koers om de westpunt van Tiengemeten. Vanaf het water is de plek goed te zien waar het Haringvlietwater Tiengemeten binnen stroomt. Deze getijdennatuur is populair bij allerlei steltlopers. Ook de zeearend is regelmatig te zien op het eiland. De bever heeft deze ruige plek uitgekozen om een imposante burcht te bouwen. Na de westpunt volgt de oostpunt en uiteindelijk de haven op Tiengemeten. Tijdens de tocht zijn ook de historische boerderijen prachtig te zien.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. De Heicondias vertrekt om 13.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland) en meert rond 15.00 uur aan in de haven van Tiengemeten. Het is vanaf daar mogelijk om de pont van 15.10 uur terug naar vaste wal te nemen óf nog langer te genieten op Tiengemeten. Leden van Natuurmonumenten betalen € 19,50 voor deze excursie, niet-leden € 24,50 en kinderen respectievelijk € 15,00 en € 20,00. Kinderen van OERRR betalen € 15,00.