Afbeelding
Foto:

Achthuizense kinderen in juichstemming over veilige oversteek

De kinderen uit Zuidzijde die in Achthuizen op school gaan, verkeren in een juichstemming nu ze veilig de drukke Provincialeweg kunnen oversteken. Door de jaren heen hebben voortrazende auto's hen daar naar het leven gestaan, maar dankzij een investering van zo'n tweehonderdduizend gulden door de Provinciale Waterstaat, ligt er nu een veilige kindertunnel.
Nu de tunnel er eenmaal ligt, nu moeten we maar vergeten dat het om tal van redenen vele jaren lang geduurd heeft voor het zover kon komen.
Raadslid Bas de Jonge uit Achthuizen heeft er zich door de jaren heen in vastgebeten en van de zijde van het gemeentebestuur van Oostflakkee is steeds op de verwezenlijking aangedrongen. Tenslotte met succes...
Nu fietsen de kinderen onder de drukke verkeersweg door, terwijl de auto's boven hen langs denderen. Ouders en kinderen, iedereen is gelukkig met deze nieuwe voorziening, waardoor zoveel kinderleventjes niet meer tweemaal daags aan een dodelijk gevaar worden blootgesteld. Daarom, dank aan Provinciale Waterstaat, de fa. Dijkers en Pijl die de tunnel in enkele weken tijds bouwde en een compliment aan Bas de Jonge voor zijn vasthoudendheid. 't Is welbesteed!

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 8 mei 1973.