Afbeelding
Foto:

Eén van de leukste koningen

"Nee, sorry, ik ga echt niet mee. Ik heb helemaal niets met Koningsdag." Enigszins beteuterd kijk ik m'n vriend aan. Toch snap ik het wel. Het is bijna Koningsdag en drie vriendinnen hadden gevraagd of we mee wilden naar een feestje waar Wolter Kroes en rapper Sjors gaan optreden. Mijn vriend houdt daar niet van. Ik eigenlijk ook niet. Eigenlijk vind ik Koningsdag helemaal niet zo heel leuk. Vroeger vond ik Koningsdag geweldig. Of Koninginnedag, zoals het toen nog heette. Dan gingen we met z'n allen naar D'n Diek en liepen we rond op de markt, deed ik mee met de zeskamp, werd ik geschminkt en had ik de beste tijd van m'n leven.
Nu vind ik het gewoon een fijne vrije dag. Een dag eerder meivakantie! Heerlijk. Ik hecht niet zoveel waarde aan Koningsdag. Ik vind het leuk dat we Willem z'n verjaardag vieren en oranje tompouchen eten, maar ik hoef daarvoor niet persé naar een feestje waar Wolter Kroes en rapper Sjors optreden. Dus eigenlijk geef ik m'n vriend groot gelijk.
En toch ga ik vrijdag wel luisteren naar de deuntjes van Wolter Kroes. Gewoon om te vieren dat de toetsweek voorbij is, het eindelijk meivakantie is en omdat het soms gewoon leuk is om los te gaan op slechte Nederlandse muziek. En ook heel stiekem een beetje om te vieren dat Willem jarig is, want ik vind Willem één van de leukste koningen die er is en dat mag ook wel eens gezegd en gevierd worden!