Wethouder opent buitenbad

STELLENDAM – Zaterdagavond 28 april vindt in zwemcomplex 't Zuiderdiep de feestelijke opening plaats van het (buitenbad) zwemseizoen 2018. Een avondvullend programma, waarbij diverse activiteiten die avond nog in het binnenbad plaatsvinden. Wethouder Gerrit de Jong van de gemeente Goeree-Overflakkee is voor de officiële openingshandeling (om 21.30 uur) present. Zoals eerder gemeld, is er deze avond een clinic van Inge de Bruijn, er is recreatief zwemmen, een zwemdisco en afrondend een vuurwerkshow. Het buitenbad gaat 30 april voor de zwemliefhebbers open.


Gewijzigde inzameling restafval

GOEREE-OVERFLAKKEE - Rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn er enkele wijzigingen in de gemeentelijke dienstverlening en de afvalinzameling.

Gewijzigde inzameling restafval (groene container): De ophaalroute van Koningsdag (vrijdag 27 april) voor restafval wordt op zaterdag 28 april gereden. Renewi vraagt inwoners van Achthuizen, Den Bommel, Ooltgensplaat, Sommelsdijk (zuid) en het buitengebied om de groene containers voor 07.30 uur aan de straat te zetten.
Voor vragen over niet geleegde containers kunt u contact opnemen met Renewi via telefoonnummer 0800 354 50 00.


Provincie aardgasvrij in 2035

DEN HAAG - Gisteren, woensdag 25 april, besloot de provincie Zuid-Holland dat zij in 2035 aardgasvrij wil zijn in bebouwd gebied.

Het voorstel van GroenLinks voor een aardgasloze provincie werd gesteund door de SP, PvdA, D66, SGP/CU, CDA, 50PLUS en de PvdD. Het provinciebestuur gaf aan er alles aan te doen om deze ambitie te halen. GroenLinkser Anneloes van Hunnik is blij met het resultaat. "We moeten nu kiezen voor schone energie en manieren om zuinig om te gaan met de aarde. Deze ambitieuze doelstelling is nodig om het Parijsakkoord te halen".