Voorzitter Den Hollander, VVV-manager Mirna Bogert samen met
Lokker en zijn ontvangen reischeque. Foto: Wim van Vossen
Voorzitter Den Hollander, VVV-manager Mirna Bogert samen met Lokker en zijn ontvangen reischeque. Foto: Wim van Vossen Foto: Wim van Vossen

Erelidmaatschap voor Jan Lokker bij afscheid VVV Goeree-Overflakkee

OUDDORP – Een erelidmaatschap en een reischeque waren - naast hartelijke dankwoorden - de meest in het oog springende uiterlijke tekenen van waardering voor Jan Lokker, penningmeester van VVV Goeree-Overflakkee, die na 33 jaar afscheid nam als bestuurder. Een happening die plaats vond tijdens de algemene ledenvergadering van de eilandelijke VVV donderdagavond in Strandtheater Houten Kaap Ouddorp Duin. Voorzitter Jeroen den Hollander wees in zijn visie en beeld voor 2018 op de grote stappen die de VVV zet op het gebied van digitalisering. Nog voor de zomervakantie wordt een nieuwe website gepresenteerd. Daarnaast komt de informatieve Blauwe Stapper in een meer overzichtelijke, uitnodigende nieuwe versie in de markt.

Door Jaap Ruizeveld

VVV Goeree-Overflakkee blijft zich krachtig verder ontwikkelen. Zoekt naar passende vernieuwing. Straalt van ambitie. Is financieel gezond. Een begroting in evenwicht. De voorzitter gaf aan dat de VVV zich nog meer zal profileren in onder andere contacten met leden en in bedrijfsbezoeken. Op het programma staan bijvoorbeeld binnenkort de Werf in Middelharnis, RCN Toppershoedje Ouddorp en een melkveehouderij in Goedereede. De nieuwe website, in productie bij SFA Print Dirksland, voegt aan de eilandmarketing (Goeree- Overflakkee Mijn Eiland) een uitnodigende versie 'Kom mee' toe. Op gemakkelijke wijze wordt de sitebezoeker in feite over het hele eiland meegenomen en vind hij/zij precies en snel de informatie die gewenst is. De vernieuwde jaargids Blauwe Stapper (nu zonder e) en gepresenteerd in magazinevorm krijgt in het zomer- en winterseizoen een up date versie .

Contributie

De ledenvergadering stemde in met het bestuursvoorstel tot aanpassing van de contributie. Donateurs blijven 11,34 euro (vrijgesteld van btw) betalen. Het contributiebedrag wordt voor alle leden vanaf 2019 verhoogd naar 125 euro. Jaarlijks zal nu ook de prijsindex worden gehanteerd. Bij meerdere vermeldingen en opname in meerdere branches wordt steeds- per item meer - 100 euro (excl. btw) vastgesteld. Bij de bestuursverkiezing werd Hans Santifort als algemeen bestuurslid herkozen. Jeanet Tanis, register makelaar-taxateur / eigenaar Tanis & Akershoek Makelaardij werd verwelkomd als nieuw algemeen bestuurslid.

Financieel kundig

Speciale aandacht was er na afwerking van de gewone agenda voor het afscheid van Jan Lokker. Hij verdwijnt niet helemaal uit beeld, zo stelde manager VVV Mirna Bogert. Want hij blijft in het stichtingsbestuur van het Blaeuwe Huus. Voorzitter Jeroen den Hollander noemde Lokker een zeer toegewijd bestuurslid, een secure penningmeester. Een man die in het team bestuurders gemist zal worden. Het erelidmaatschap waarmee de ledenvergadering volmondig instemde was dan ook meer dan op zijn plaats. Ook wethouder Frans Tollenaar van de gemeente Goeree-Overflakkee sprak lovende woorden tot Lokker. "Wij hebben veel intensieve contacten gelegd in allerlei overlegronden. Toegespitst op de weg naar de eilandelijke VVV-fusie en bij het maken en opstellen van prestatieafspraken die bij het verstrekken van gemeentelijke subsidie gelden". In dat alles was Lokker een kundig financieel gesprekspartner. Tollenaar gaf het VVV-bestuur afrondend nog een advies mee. "Houd de lijn met de politiek kort. Dat voorkomt ruis van de buitenwacht".

Diverse aspecten

Het slotwoord was voor Lokker. Hij schetste breedvoerig de hoogte- en dieptepunten in zijn jarenlange bestuurswerk voor de VVV. De opvallende schaalvergroting die in de loop van de tijd plaatsvond. De eilandelijke fusie in 2015. De aankoop van de toenmalige bouwval het Blaeuwe Huus, nu het fraaie thuishonk van de eilandelijke VVV. De aanpassing van der erfpachttermijnen, de eerste aanvraag voor subsidie bij de gemeente. Lokker had zijn werk steeds plezierig gevonden, daarbij gesteund door een team fantastische medewerkers. De afscheidnemende penningmeester noemde met eerbied namen van VVV- persoonlijkheden die in de afgelopen periode zijn overleden.