Inloopavond beroepscampus

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeente organiseert op maandag 23 april 2018 een inloopavond over de beroepscampus aan de Langeweg 107-111 in Sommelsdijk. Verschillende onderwijspartijen willen hun activiteiten onder brengen op één locatie aan de Langeweg. Het is de bedoeling om het bestaande pand van het Edudelta College te renoveren en daarnaast op het terrein van het voormalige bouwbedrijf nieuwbouw te realiseren. De inloopavond is van 19.00 tot 20.30 uur en vindt plaats in Bestuurscentrum Het Rondeel, Dwarsweg 40 in Middelharnis. Tijdens de inloopavond kunnen bezoekers vragen stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente en de initiatiefnemers van de beroepscampus.


Zomerpeil

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het Waterschap Hollandse Delta schakelt momenteel over naar het zomerpeil. In de zomer staat het water in de sloten hoger, zodat boeren voldoende water beschikbaar hebben om het land te beregenen. Vooral in de kiemperiode van de ingezaaide gewassen, maar ook voor bollenteelt, is het van belang dat er voldoende zoet water aanwezig is. Op Goeree-Overflakkee worden de sloten voor het verhogen van het waterpeil doorgespoeld met vers water. Daardoor wordt het zoutgehalte in de sloten minder en de waterkwaliteit beter. Het voorbereidende doorspoelen is afgerond. Nu laat het Waterschap water in tot zomerpeil. Het duurt ongeveer twee weken voordat alle sloten dit peil hebben bereikt.


Vrijlating zeehonden

OUDDORP - Aanstaande zaterdag 21 april worden er door A Seal Stellendam weer drie zeehonden vrijgelaten op het strand bij Beachclub 't Gorsje aan de Brouwersdam in Ouddorp. Iedereen is welkom om te komen kijken om 14.00 uur. Men is ook van harte welkom om vooraf bij A Seal te komen kijken hoe de dieren worden voorbereid op deze vrijlating, waarbij de baden worden geleegd en de zeehonden in de manden worden gedaan. Met een bezoek aan A Seal wordt het werk van de zeehondenopvang gesteund.


Waterschap zoekt jeugdbestuurder

REGIO - Het Waterschap Hollandse Delta is op zoek naar een jeugdbestuurder die vanaf 1 juli het team wil versterken. Als jeugdbestuurder bedenk je leuke activiteiten voor jongeren en geef je ons advies over hoe we deze groep kunnen bereiken. Daarnaast geef je gastlessen en vertegenwoordig je het waterschap bij open dagen en evenementen. Verder maak je deel uit van het landelijke jeugdwaterschapsbestuur. Dit jeugdbestuur bestaat uit een groep jongeren tussen 14 en 18 jaar die elk een ander waterschap vertegenwoordigen. Je ontmoet samen met hen verschillende politici (o.a. uit de Tweede Kamer) en bezoekt verschillende waterschapsprojecten. Meer informatie staat op de website www.wshd.nl.