Voor de Nationale Synode werd gehouden in 1618, vond er eerst een kerkdienst plaats in de Grote Kerk.
Voor de Nationale Synode werd gehouden in 1618, vond er eerst een kerkdienst plaats in de Grote Kerk. Foto:

Dicht bij Dordt

'Dicht bij Dordt', over de roeping en de troost van de kerk 1618-2018; een uitgave van de Willem de Zwijgerstichting, geschreven door dr. Wim Verboom. ISBN nr. 9.789.072.462.633. De prijs van de brochure is € 4,30 (excl. verzendkosten).

In 2018 is het vierhonderd jaar geleden dat in Dordrecht de bekende Nationale Synode werd gehouden. Het bestuur van bovengenoemde stichting heeft dr. Wim Verboom gevraagd om een publicatie te schrijven over de betekenis van de Dordtse Leerregels voor de kerk vandaag, met name voor haar plaats in de samenleving.

Al is de wereld van 1618-1619 en die van vandaag een 'wereld van verschil', toch heeft de kerk nog steeds dezelfde Koning: Jezus Christus. Hij is het Die haar leert om met de erfenis van Dordt haar roeping vandaag te vervullen. Hij is het ook Die haar liefdevol troost. Over deze roeping en over deze troost van de kerk valt van de Canones (Leerregels) van Dordt veel te leren.

Deze publicatie van dr. Verboom wil een uitnodiging zijn om 'Dicht bij Dordt' te blijven. Welke onderwerpen komen aan de orde?

'De kerk in de 16e, 17e en 18e eeuw', de kerk in de 19e en 20e eeuw, de kerk in de 21e eeuw Dordt vandaag, de Dordtse Leerregels en de roeping van de kerk, De Dordtse Leerregels, de troost van de kerk en verlangen naar eenheid, met een naschrift van de auteur. Bij elk hoofdstuk volgen enkele gespreksvragen. Van harte aanbevolen bij de herdenking van 400 jaar Nationale Synode.

Kader: De Willem de Zwijgerstichting heeft donateurs; minimale donatie is € 7,- per jaar. Donateurs ontvangen 2 brochures per jaar. Een lijst van aanwezige boeken is verkrijgbaar bij de stichting.

Willem de Zwijgerstichting
Postbus 295
3740 AG Baarn
Tel.: 035-5338825
E-mail: wdzst@kpnmail.nl
www.willemdezwijgerstichting.nl