Bijna honderd ingekomen stukken en mededelingen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Een ware waslijst van bijna honderd ingekomen stukken en mededelingen sierde deze week de raadsagenda. Meeste onderwerpen waren en zijn in de afgelopen periode afzonderlijk al in de publiciteit gebracht.

Een paar toelichtingen. Het college biedt inzicht in de financiële onderbouw van de kwaliteitsverbetering Laarzenpad (tussen Middelharnis centrum en Havenhoofd) waar de waterbus aanmeert. Totale kosten 164.500 euro.

Inzicht in de doorlopende inzet en acties bij overheden om de toegankelijkheid van het eiland te bevorderen, werk bij de kruising Nieuwe-Tonge (N 215) te blijven benadrukken. Het handhaven van het fietspad Middelduinen in Ouddorp. En de stand van zaken rond het aangekochte Fort Prins Frederik. Aanvraag omgevingsvergunning restauratie geschutstoren is ingediend evenals de subsidieaanvraag reconstructie fiets-voetbrug. Het eerste lijn onderhoud en beheer heeft de gemeente uitbesteed aan een ervaren organisatie en de gesprekken over verplaatsing eigenaren / gebruikers van de vestingwal zouden in het algemeen in goede sfeer verlopen. (Jaap Ruizeveld)