Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK - Maandagavond werd er weer gedamd bij Damvereniging Denk en Zet. Hieronder volgende de uitslagen:

Afdeling 1:

J.A. Dekker-J.J. Melaard         3-0
J. van den Ouden-J. van Hoorn 0-3
J.J. Melaard-J. de Jong         1-1
J.A. Dekker-M. Klink        0-3
J. van Hoorn-P. van Brussel 1-1

Afdeling 2:

W. Drenth-S. Maliepaard        3-0
S. Maliepaard-W. Drenth        0-3
L. Visser-W. Vroegindeweij 0-3
L. Visser-J. Jordaan         0-3

De competitie is bijna ten einde. De meeste dammers zijn uitgespeeld. Nog enkele wedstrijden moeten worden gespeeld, wedstrijden die verband houden met promotie en degradatie.
Melaard speelde tegen Dekker een slechte partij, maar de partij die Dekker te-gen Klink speelde was nog veel slechter. In een kwartier was het afgelopen. Een wedstrijd die bij Dekker lang in de herinnering zal blijven. Van den Ouden maakte in een ingewikkelde stand een fout, die Van Hoorn een kei van een dam opleverde, waardoor Van den Ouden niet goed meer met zijn spel uit de voeren kon. Melaard heeft in zijn partij tegen De Jong niet over een dosis geluk te klagen gehad. Hij stond er op een gegeven moment zo belabberd voor, dat niemand er nog iets in zag, maar op het laatste moment kwam nog net op tijd toch nog de redding. Weer gold: Een wedstrijd is pas beslist, als de laatste zet gedaan is. Van Hoorn en Van Brussel speelden een leuk partijtje. Er was voor geen van beiden nog enige eer te behalen, dus werd het – na een onnozel foutje van Van Hoorn – remise.
Drenth speelde tweemaal tegen Maliepaard. De eerste wedstrijd was gauw bekeken. Maliepaard kwam er nauwelijks aan te pas, maar bij de tweede wed-strijd was het anders. Het zag er op een gegeven moment erg remiseachtig uit. En toch wist Drenth er via een bijzonder fraaie zet de volle winst nog uit te ha-len. Leen Visser speelde ook twee partijen, een tegen Vroegindeweij. Het is van een beginneling niet te verwachten dat hij en straal punten binnenhaalt, maar hij gaat wel stukken beter spelen. Doordat Jordaan een doorbraak naar dam wist te forceren, ging Visser ten onder, maar het heeft wel lang geduurd. (Door J. van Hoorn)