Inspiratiedag: 'Als je voor een ander zorgt…'

MIDDELHARNIS - Mantelzorgers vervullen een onmisbare rol voor hun naaste. Vaak is er sprake van een intensieve zorgbehoefte, die dag en nacht aandacht vraagt. Veel mantelzorgers vinden het verlenen van deze zorg vanzelfsprekend. Natuurlijk wil je ook alles geven om iemand die je lief is te ondersteunen. Dit kan voldoening geven en mensen zijn vaak dankbaar dit nog voor iemand te kunnen doen. Hoe mooi dit ook mag klinken, de continue zorg kan zwaar zijn. Onder normale omstandigheden kan de hectiek van ons leven al veel vragen. De zorg die daar nog eens bovenop komt, maakt het extra belangrijk om ruimte te maken voor jezelf. Dit voorkomt dat je over je eigen grenzen heengaat, waardoor je veerkracht vermindert, je je opgejaagd kan voelen, je stressklachten kan ontwikkelen en vooral erg moe wordt. Om zelf gezond te blijven, is het belangrijk om tot rust te komen, ontspannende en leuke dingen te doen en om andere mensen te ontmoeten. Omdat het voor veel mensen een zoektocht is om een goede manier te vinden om met de situatie om te gaan, blijkt de ondersteuning van mantelzorgers een belangrijke. Stichting ZIJN biedt hierin een doelgericht scala aan mogelijkheden, waarvan je gebruik kan maken. Een daarvan is de inspiratiedag: 'Als je voor een ander zorgt…'


Om te ervaren hoe het voelt om even afstand te nemen van de zorg en eens aandacht voor jezelf te hebben, organiseert Stichting ZIJN op woensdag 11 april van 10.00 tot 16.00 uur een inspiratiedag in het Diekhuus.
Er zijn diverse workshops en een lunch. 's Morgens reikt Yvonne Groenendijk je handvatten aan om ruimte voor jezelf te creëren en kun je onder leiding van Carola Schenk ontspanningsoefeningen doen. Na de lunch Verzorgt Annie Doornheim een beweegsessie op muziek en kun je bij Annemarie Hogenbirk op een creatieve manier je hoofd leegmaken. Zorg je voor een ander en wil je je batterij eens opladen, meld je dan aan voor deze inspirerende dag, dat kan bij Carla Vermeulen, tel.: 0187 641344 of e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl. De kosten bedragen € 5,00 inclusief lunch, koffie en thee.