Afbeelding
Foto:

Een smartwatch, Tikkie en popsocket

In de kerk kijkt de man op de stoel naast mij regelmatig richting zijn pols. Het kan geen hint zijn dat de preek te lang duurt, want het begint al voordat de dominee het woord heeft genomen. Juist die nacht is de zomertijd ingegaan, dus ik vermoed dat de oudere heer de 'nieuwe' tijd even op zich in moet laten werken. Als de man wel heel lang naar zijn pols blijft staren en ik nog eens goed kijk, valt het kwartje. Het is geen gewoon horloge, maar een smartwatch, waarop het laatste nieuws wordt weergegeven. Ik dacht dat de man moest wennen aan de nieuwe tijd, maar hij is zijn tijd ver vooruit.

Een paar maanden geleden moest ik geld overmaken naar iemand. Hij zei: "Ik stuur wel even een Tikkie." Ik keek hem sullig aan, want ik had nog nooit van een Tikkie gehoord. Toen hij mijn verbaasde blik zag, reageerde hij: "Je weet toch wel wat Tikkie is, die app is hartstikke handig." Een paar tellen later kreeg ik een berichtje via Whatsapp, waarmee ik met een paar klikken het geld naar hem kon overmaken.

De dochter van een collega heeft op haar telefoon een soort zuignap waarmee je 'm beter vast kunt houden. Daarnaast schijnt het handig te zijn om selfies te maken. Het heet uiteraard niet gewoon zuignap, maar Popsocket. Een smartwatch, Tikkie en popsockets. Steeds vaker heb ik het idee dat ik van een afstand naar een wereld kijk, die mij links en rechts heeft ingehaald. Misschien moet ik gaan sparen voor een smartwatch, om op die manier bij de tijd te blijven.