Afbeelding
Foto:

Eetje en de kraai

Pok-pok-pok, pok-pok-pok… Wat een vervelend geluid als je lekker ligt te slapen!

Eetje snapt er niets van. Wie doet dat toch? Hij kijkt voor het raam, maar ziet niets. En toch hoort hij elke keer opnieuw dat geluid: Pok-pok-pok.

'Het zal wel een kraai zijn', zegt papa.
'Die doen dat.
Als ze jongen hebben.
Dan gaan ze op de ramen tikken.
Of op spiegels'

Eetje is niet blij met de kraai. Dat vervelende geluid blijft maar doorgaan. En op papa's mooie auto zit heel veel poep en lelijke krassen.
Dit moet stoppen. Eetje en zijn vriend Jim bedenken van alles om de kraai af te schrikken.
Eetje is echt boos op de vogel. Maar hij vraagt zich ook af of dat wel mag. Boos zijn op een vogel. God heeft de vogel gemaakt. Bij Elia hielpen de vogels hem door eten te brengen. Dat was een wonder waarbij God de raven gebruikte.
Midden in de nacht gaat Eetje naar buiten om te kraai te laten schrikken. Hij leent even papa's autosleutel. Het is een slim plan van Eetje.
Maar kraaien zijn brutaal. Het plan werkt niet en Eetje moet iets nieuws verzinnen.
Samen met Jim gaat hij aan de slag met ballonnen en pijltjes. Zou dit werken?
Het lijkt er wel op, maar toch houdt de kraai niet op. En dan bedenkt Jim iets. Daarvoor klimt hij in de boom. Als dat maar goed gaat!
Hoe het afloopt met Eetje (eigenlijk heet hij Evert), Jim en de kraai, lees je in dit leuke boek. Het is bedoeld voor beginnende lezers.
Dit eenvoudige boekje is ook nog spannend. Juist voor deze groep beginnende lezers is dat extra leuk. Als je nog maar net kan lezen, wil je ook wel iets stoers. Dit is een echt jongensboek, waarin stoere dingen gebeuren. Midden in de nacht je bed uit en dan ook even de sleutel van papa lenen, de auto wassen, schieten met pijlen en klimmen in een boom. Allemaal dingen die aan zullen spreken.
Een grappig en vlot geschreven boekje met bijpassende illustraties.
Het boek is geschreven door Maarten Brand. Hij schreef eerder al een boek over Eetje: Eetje wil over.

Prijs € 9,90
Vanaf 6 jaar
ISBN 9789402906424
Uitgeverij De Banier