Coalitie SGP, VKGO, CDA en VVD tekent zich af

GOEREE-OVERFLAKKEE – In hoog tempo volgen de politieke ontwikkelingen elkaar nu op na de verkiezingen van woensdag 21 maart. Een week later, op 28 maart, dezelfde woensdagavond van het afscheid van raadsleden, kwamen op uitnodiging van de SGP, als grootste partij in de nieuwe raad, vertegenwoordigers van SGP, VKGO, CDA en VVD bijeen om na eerdere verkennende gesprekken nu gericht verder te praten over de coalitievorming.

Door Jaap Ruizeveld

In een persbericht wordt vermeld dat tijdens deze bijeenkomst het duidelijk werd dat allen van mening zijn dat een coalitie van SGP, VKGO, CDA en VVD het meest recht doet aan de verkiezingsuitslag en aan de uitkomst van de gesprekken die de SGP eerder voerde met alle partijen in de nieuwe gemeenteraad. Genoemde partijen hebben het vertrouwen uitgesproken in een mogelijke coalitie van SGP, VKGO, CDA en VVD.

Vervolg

Afgesproken is dat met deze partijen op constructieve wijze de verkennende gesprekken zullen worden voortgezet om te bezien of daadwerkelijk tot een coalitie kan worden gekomen. Gestart wordt met het gelegenheid geven aan alle fracties in de nieuwe gemeenteraad om input te leveren voor het op te stellen raadsprogramma dan wel coalitieakkoord. Volgende week zal op basis van de ontvangen input een concept raadsprogramma dan wel coalitieakkoord worden opgesteld, dat in de periode daarna met elkaar besproken wordt.