Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Damvereniging Denk en Zet

MIDDELHARNIS/SOMMELSDIJK – De mensen van Damvereniging Denk en Zet kruisten maandagavond weer de degens. Hieronder volgen de uitslagen:


Afdeling 1:

J.A. Dekker-J. van Hoorn         1-1
J. de Jong-M. Klink         0-3
A.van der Veer-A. Verolme        uitgest.
I. Mackloet-J. van den Ouden         3-0

Afdeling 2:

S. Maliepaard-W. Vroegindeweij 0-3
W. Drenth-R. Kwakernaak         3-0
L. Visser-G. Kamp         0-3
W. Stolk-J. Jordaan         0-3

De competitie loopt alweer ten einde. Voor hen die geen belang meer bij promoveren of degraderen hebben, is remise nu al gauw goed. Een plaatsje hoger of lager op de ranglijst is dan niet zo belangrijk. Toch zijn er nog een paar fraaie partijen gespeeld. Een daarvan was de wedstrijd tussen De Jong en Klink. De opmars van Klink is niet meer te stuiten. Op het moment dat hij er al beter voor stond, werd hij nog in de kaart gespeeld ook. De Jong maakte een foute berekening en toen was het ineens gebeurd.
De wedstrijd tussen Dekker en Van Hoorn was tam. Dit nu was een partij waar geen enkel belang meer speelde. Mackloet werd vanavond opnieuw kampioen, dank zij Van den Ouden. Laatstgenoemde, die het de laatste tijd zo goed deed, maakte blunder op blunder. Binnen een kwartier was de zaak bekeken. Ondertussen Mackloet: weer gefeliciteerd! Je wordt niet zomaar kampioen.
Maliepaard verloor in de strijd tegen Vroegindeweij eerst een schijf, kort daarop weer een schijf, en uiteindelijk de partij.
Kwakernaak en Drenth hebben beiden nog belang bij het kampioenschap van afdeling 2. Drenth staat er het beste voor. Hij heeft zijn positie aanzienlijk versterkt door te winnen. Dat deed hij heel netjes. Kwakernaak die tegen een achterstand aankeek, kreeg niet de kans zich te herstellen. In plaats daarvan hielp hij Drenth nog een handje mee ook. Kamp had tegen Visser wel een beetje geluk. Jammer dat Visser een fraai slagzetje over het hoofd zag, anders hadden we het nog niet geweten. Visser gaat in ieder geval steeds beter spelen, maar dammen kun je niet ineens. Stolk heeft tegen Jordaan zijn uiterste best gedaan, maar hij kwam op het laatst zo klem te staan, dat hij moest gaan offeren. Jordaan liet zich de winst toen niet meer ontgaan. (J. van Hoorn)