Afbeelding
Foto:

Exclusieve Bunyan-avond

OUDDORP - In het afgelopen winterseizoen zijn er in de Hersteld Hervormde Gemeente te Ouddorp een aantal bezinningsavonden belegd, waarop het boek van John Bunyan 'De Heilige Oorlog' behandeld werd aan de hand van Powerpoint-presentaties. Deze avonden werden bezocht door belangstellenden uit en buiten Ouddorp, terwijl ook zeer velen via de communicatiemiddelen van deze tijd binnen en buiten Ouddorp meeluisterden, tot zelfs in het buitenland toe. De HHG is blij dat er nog één avond rond dit boek kan worden belegd. "Een boek dat het verdient gelezen en herlezen te worden".

Zaterdag 24 maart jl. werd in een bomvolle aula van het Van Lodensteincollege te Barneveld een nieuwe unieke uitgave van de John Bunyan Stichting gepresenteerd: "De Heilige Oorlog", verteld en uitgelegd door A.C.H. van Vuuren. De auteur werkt in het dagelijks leven in het onderwijs (Hoornbeeckcollege) en is medewerker van genoemde stichting. Het bijna 500 bladzijden tellende boek is rijk geïllustreerd en is vanwege de vragen, die bij elk hoofdstuk zijn opgenomen, uitermate geschikt voor persoonlijk gebruik, maar ook in gezins- of verenigingsverband. Heel bijzonder is de indeling van het boek. Er zijn 52 hoofdstukken en elk hoofdstuk is weer verdeeld in 7 stukken, waarbij boven ieder stukje een korte Schriftlezing staat vermeld. Op deze manier kan het boek als een dagboek gelezen worden. Aan het eind van ieder hoofdstuk staat een Psalm om te zingen en vragen om met elkaar te bespreken. Zo kan het boek in een jaar uitgelezen worden. Mede daarom is dit een unieke uitgave geworden.
Wij hebben de heer Van Vuuren uitgenodigd en bereid gevonden om zijn nieuwste boek (eerder verschenen van zijn hand "De Christenreis en De Christinnereis verteld en uitgelegd voor kinderen") te komen presenteren en tevens een lezing te houden over de inhoud van de Heilige Oorlog.

Tijdens deze avond, die op woensdag 4 april belegd is, zal ook het boek te koop zijn voor de voorinschrijfprijs van € 15,-. Dus ook al hebt u niet op het boek ingeschreven, kunt u het op deze avond voor die prijs aanschaffen. Later is de prijs € 20,-. "We vernamen dat er mensen zijn, die spelen met de gedachte meerdere exemplaren aan te schaffen als geschenk voor hun kinderen. Zeer waardevol!" aldus de organisatoren van de avond.

Een ieder, van zowel binnen als buiten Ouddorp, is welkom op deze avond. Het is een unieke gelegenheid de schrijver zelf over zijn werk te horen vertellen en tegelijk zijn boek(en) voordelig aan te kunnen schaffen. De indeling van de avond is ongeveer als volgt:

19.00 uur : Inloop met koffie/thee
19.30 uur : Opening
19.45 uur : Lezing door de heer A.C.H. van Vuuren
20.30 uur : Pauze met koffie/thee en verkoop boeken
21.00 uur : Gelegenheid tot vragen stellen
21.30 uur : Sluiting

De avond op woensdag 4 april wordt gehouden in Verenigingsgebouw 'Eben-Haëzer', Preekhillaan 3 te Ouddorp.

Afbeelding