Afbeelding
Foto:

Fusie van twee chr. streekscholen

De christelijke huishoudschool 'De Vroon' te Dirksland en de christelijke LAVO te Middelharnis gaan samenwerken. Er zal een scholengemeenschap LHNO/LAVO worden gevormd. Een scholengemeenschap waarin zowel voor meisjes als jongens een plaats zal zijn in een vierjarige opleiding.
Hiertoe wordt een nieuwe stichting in het leven geroepen waarin leden van de vorige twee besturen zitting zullen nemen. Het is de bedoeling om een volledige fusie aan te gaan, zodat er ook een éénhoofdige leiding zal komen.
De eerste jaren zal er in beide schoolgebouwen les worden gegeven, het ligt echter wel in de toekomst de scholengemeenschap in één gebouw onder te brengen.
Vanaf 1 augustus 1973 is het nu mogelijk geworden christelijk huishoud- en nijverheidsonderwijs zowel in Dirksland als Middelharnis te volgen, voor de meisjes en jongens uit oostelijk Flakkee zal dat ongetwijfeld een welkome beperking van het aantal kilometers zijn dat zij anders moesten afleggen voor christelijk huishoud- en nijverheidsonderwijs.
Ouders van toekomstige leerlingen kunnen zich voor nadere inlichtingen wenden tot de directies van de (nu nog) onderscheiden scholen. Zij die hun zoon of dochter reeds hebben opgegeven, ontvangen nog nader bericht over één en ander.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 20 maart 1973.