Afbeelding
Foto:

Staatsbosbeheer Grevelingen Café op de Brouwersdam

BROUWERSDAM - Kom op donderdag 22 maart om 19.30 uur naar het Staatsbosbeheer Voorjaarscafé, 'Voorjaar op de Slikken van Flakkee', bij informatiecentrum De Grevelingen. Onder genot van een bakje koffie/thee en zoete koek vertelt de boswachter hoe de intrede van grote grazers in De Grevelingen heeft gezorgd voor een prachtig en variërend natuurgebied.

Al van oudsher loopt er een kudde fjordenpaarden in het gebied en in 2018 is het 35 jaar geleden dat de eerste groep heckrunderen in De Grevelingen werden geïntroduceerd op de Slikken van Flakkee Zuid. Met hun leefgewoontes en familieverbanden hebben ze het landschap helpen vormen naar hoe het nu is. Een prachtig gebied met vele orchideeën, zilte vegetatie en ideaal weidevogelgebied. Deze replica van het uitgestorven oerrund staat garant voor het huidige broedsucces van o.a. veldleeuwerik en grutto, maar heeft ook zelf een intrigerend verhaal. De boswachter maakt u er graag deelgenoot van.

Ontvangst met koffie/thee wordt u aangeboden door Staatsbosbeheer en Brasserie Embrasse, overige consumpties zijn voor eigen rekening. Opgeven kan t/m 22 maart 16.00 uur via de mail: grevelingen@staatsbosbeheer.nl of per telefoon tijdens kantooruren (10.00-16.00 uur): 0882 848210.

Staatsbosbeheer Grevelingen Café zal gedurende de verschillende seizoenen plaatsvinden met een passend Grevelingen thema. Voor meer informatie en activiteiten over Staasbosbeheer, bezoek de website: www.staatsbosbeheer.nl.