Afbeelding
Foto:

Toch de Brouwersdam...?

Zoals het echte Hollanders betaamt, boeken we weer massaal een reis naar Turkije of Tunesië, want: het is zo lekker goedkoop. Dat er in het land zelf dan alles behalve een vakantiesfeer hangt, wordt voor het gemak even vergeten. Zolang er maar zon is en de prijs van het all inclusive hotel betaalbaar is, vinden we het allang al prima. Turkije staat al jarenlang op mijn lijstje van plekken waar je ooit in je leven geweest moet zijn. Dus toen ik een paar weken geleden zat te dubben waar ik deze zomer op het strand wil gaan liggen, dacht ik daar natuurlijk ook aan. Toch zette ik die gedachte snel uit mijn hoofd, want als ik vakantie heb, wil ik het liefst dat de enige zorgen die ik heb zijn of ik toch nog wel een ligstoel bij het zwembad zal kunnen bemachtigen en dit dan uiteraard te combineren met een flinke portie uitslapen.
Aan de andere kant is het natuurlijk wel een buitenkans om nu landen te gaan ontdekken waar je je normaal scheel aan betaalt. Wel is het dan altijd een goed idee om de meest veilige plekken op te zoeken en het nummer van de ambassade op speed-dial te hebben.
Maar ach, in elk land kan er iets gebeuren en overal loop je het risico dat je vakantie minder rooskleurig verloopt dan gehoopt.
Mocht je dat risico nou echt niet willen lopen, is er altijd nog wel een plekje op de Brouwersdam, met zoveel toeristen dat het net lijkt of je in het buitenland bent. Wat wil je nog meer?