Straf geëist na aanrijding paardrijmeisje (10)

SOMMELSDIJK- Justitie eist een werkstraf van 160 uur en een jaar rijontzegging tegen een man (32) uit Goedereede die op de Kraaijensteinseweg in Sommelsdijk een ongeluk zou hebben veroorzaakt. Een meisje van tien liep daarbij zwaar lichamelijk letsel op. Volgens de aanklager had de Goereeƫr het ongeluk makkelijk kunnen voorkomen. "Wat de verdachte ook beweert, hij reed gewoon te hard."

Persbureau Cerberus

Op 8 juli 2016 kwam het kind terug van de manege langs de Kraaijensteinseweg van een paardrijwedstrijd waaraan ze deelnam. Ze reed met haar moeder mee in hun Volkswagen Golf de dijk op om naar huis te gaan. Toen de Golf boven even stil stond, kwam er volgens de moeder een auto met een flinke snelheid op ze af. Achteruit rijden kon niet meer. In een paar tellen knalde de Citroen van de verdachte op de Golf. Die begon te tollen, de dijk weer af. Het meisje raakte ernstig gewond aan armen en benen. Haar moeder kampt nog altijd met psychische gevolgen van het ongeluk.

Huilend vertelde het meisje de rechters dat zij nooit meer mee kan doen aan paardrijwedstrijden. Ook moest ze door de revalidatie van school veranderen. Nog steeds is het gevoel in haar ledematen niet goed terug. Ze lijdt daarnaast aan hoofdpijnen, knie- en rugklachten en heeft soms moeite met spreken. Nog altijd is ze in behandeling bij een neuroloog. "Het zal nooit meer zijn zoals het was", snikte ze.

Uit onderzoek zou blijken dat de verdachte veel te hard reed. Door de klap was zijn snelheidsmeter blijven staan op 100 km, 40 km harder dan toegestaan. Maar de verdachte ontkende te hard te hebben gereden. Volgens de man uit Goedereede had de bestuurster van de Golf het ongeluk vooral aan zichzelf te danken. "Ze reed met een veel te nauwe bocht de dijk op. Daarom kon ik niet meer uitwijken". Zijn raadsman vroeg mede daarom om vrijspraak. Dat de snelheidsmeter was blijven steken op 100 km, bewees volgens de advocaat niets. "Dat kan meerdere oorzaken hebben". De uitspraak is op 21 maart.