De eerste senioren worden opgevangen door o.a. Theresa Willemse (dagbestedingscoach Vliedberg) en Dorpsraad-voorzitter Ellen Mastenbroek.-
De eerste senioren worden opgevangen door o.a. Theresa Willemse (dagbestedingscoach Vliedberg) en Dorpsraad-voorzitter Ellen Mastenbroek.- Foto:

Kindervakantieweek brengt ouderen en jeugd bij elkaar

OUDDORP – Op vijf locaties in verschillende woonkernen op het eiland organiseerde de Stichting Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO) de afgelopen dagen een Kindervakantieweek. Een gesponsord evenement dat onder andere voor kinderen mogelijkheden bood om deel te nemen aan balspelen, activiteiten op en rond springtoestellen, een surprise-event en een filmdag. Vergezeld van ouders, moeders, maar ook diverse vaders, konden de kids zich in ongedwongen sfeer uitleven.

Door Jaap Ruizeveld

Dat niet alleen, want donderdagmorgen kwamen bewoners van De Vliedberg (CuraMare) in Ouddorp een kijkje nemen. Goed begeleid en in een busje meldden ze zich bij het Jeugdspektakel. Daarbij toch eventjes - bij het uit- en instappen - de ijzige wind trotserend. In de grote zaal van Zalencentrum Dorpstienden was die kou snel vergeten bij een kopje koffie met traktatie. Het initiatief om op deze wijze ouderen en jeugd te verbinden, kwam (voor de tweede keer inmiddels) van de Dorpsraad Ouddorp. Dit in nauwe samenwerking met de groepsbegeleiding en dagbesteding van De Vliedberg. Daarbij gesteund door de aanwezigheid van enthousiaste EHBO-dames die, als het nodig zou zijn, met vaardige hulp ondersteuning konden bieden. Achter de inschrijftafel telde onder andere Dorpsraad-voorzitter Ellen Mastenbroek de kinderen (tegen het middaguren bijna 100), die samen met vriendjes en vriendinnetjes best wel van het 'feessie' wilden genieten.

Er zijn volop speelmogelijkheden voor de kinderen.