Afbeelding
Foto:

De eerste vonk

Roland Kalkman schreef een superspannend boek voor jongeren. In dit pas verschenen boek: 'De eerste vonk' is Pascale, de vriendin van Jos, de hoofdpersoon.

Misschien heb je ook het boek 'De laatste slag' gelezen, waarin Jos de hoofdrol speelde. Overigens kun je dit boek prima afzonderlijk van het eerste boek lezen.
Tijdens haar werk in de keuken van een restaurant, vindt Pascale naast de prullenbak een geheugenkaartje. Wanneer ze dit kaartje uit nieuwsgierigheid in haar telefoon plaatst, gebeurt er niet meteen iets bijzonders. Een tijdje later beginnen er echter wel vreemde berichtjes te verschijnen. Ze krijgt via een app coördinaten van locaties te zien. Als ze deze plekken bezoekt, blijkt op die plaatsen steeds brand te zijn (het gaat steeds om gebouwen die met religie te maken hebben). Hoe komt zij elke keer aan die gedetailleerde informatie en waarom lukt het haar niet om de app van haar mobiel te verwijderen? Zelfs haar vriend Jos krijgt het niet voor elkaar.
Het wordt pas echt lastig als Pascale door de politie steeds op de plaats van de branden wordt gesignaleerd. Ze wordt als verdachte gezien. Is ze wel onschuldig? Ze kan tenslotte ook goed 'vuurtjes stoken', zoals ze eerder zei. En hoe komt ze elke keer aan die nauwkeurige informatie over de branden? Als het er op lijkt dat ook haar vriend Jos haar niet helemaal meer vertrouwt, maakt Pascale abrupt haar verkering uit. Gelukkig maakt ze dit later ook weer goed.
Echt spannend wordt het, als ook de pyromanen blijken te weten waar ze Pascale kunnen vinden. Het worden angstige momenten voor Pascale, haar broer Nick en Jos. Uiteindelijk kunnen en mogen ze alles uitleggen aan de politie en lijkt de rust weergekeerd.
Tot er na een tijdje opnieuw een bekend geluidje klinkt uit Pascales telefoon. Wat nu? Samen met Jos komt ze in actie en vallen er veel puzzelstukjes op z'n plek.
'De eerste vonk' is een boek dat je in een adem uitleest. Het geeft herkenbare situatie weer van jongeren in deze tijd. Pascale is niet gelovig opgevoed, maar heeft door Jos meer interesse in het geloof gekregen. Bidden is in dit verhaal ook een onderwerp dat haar bezighoudt. Verder komen in dit boek aansprekende onderwerpen aan bod als: verkering, vriendschap, scooters, bijbaantjes en social media.

Prijs: € 12,50
Leeftijd: vanaf 13 jaar
142 blz.
ISBN 9789033128394
Uitgeverij Den Hertog