Afbeelding
Foto:

N215 gaat flink op de schop

Vervolg van de voorpagina

De bijeenkomst van woensdag werd feitelijk gevormd door een rondrit per touringcar langs de N215, tussen Nieuwe-Tonge en Melissant. Dat is het traject dat onderhanden wordt genomen. Tijdens de rit werd op diverse plekken waar flinke ingrepen plaats zullen vinden stilgestaan voor tekst en uitleg. Het gezelschap genodigden - van onder andere de gemeente, de provincie en dorpsraden - verzamelde in Café De Tram te Nieuwe-Tonge

Door Hans Villerius

Tijdens een welkomstwoord gaf gedeputeerde Floor Vermeulen aan dat Goeree-Overflakkee voor de provincie Zuid-Holland "ontzettend belangrijk" is. Niet alleen om alles wat hier plaatsvindt op het gebied van innovatie of van energietransitie, maar ook als het gaat om verkeer en vervoer. Dit laatste zowel vanwege de geografische ligging en de doorgaande wegen tussen Rotterdam en Antwerpen, als vanwege de gezamenlijke aandacht die de gemeente
Goeree-Overflakkee en de gezamenlijke betrokken provincies hebben als het gaat om de N59. Op deze weg zijn een betere verkeersdoorstroming en een grotere verkeersveiligheid al lange tijd punt van zorg en aandacht. "Goeree-Overflakkee en de provincie hebben hiervoor tienmiljoen euro uitgetrokken en ook het Rijk is ervan overtuigd dat hier nodig iets moet gebeuren, zodat we nu kunnen gaan kijken naar wat en hoe."

Indrukwekkend project

Maar eerst is de N215 aan de beurt. En daarover vertelde tijdens de busrit projectleider Eric Bos van de provincie Zuid-Holland meer. Zo'n tien verschillende plekken langs de N215 tussen Nieuwe-Tonge en Melissant werden eruit gelicht.

"Een heel serieus en indrukwekkend project, dat erg leeft op Goeree-Overflakkee", zo vatte wethouder Feller het samen na afloop van de busrit. Voor realisering van de plannen ter hoogte van Nieuwe-Tonge moeten nog gronden worden verworven. De werkzaamheden hier laten dan ook iets langer op zich wachten. Wat wél gedaan kan worden, zal nu echter voortvarend ter hand worden genomen.