Afbeelding
Foto:

Battje en de bandenprikker

Simone Foekens heeft een leuk boek geschreven over politiehond Battje.
Battje is een pup-herdershond. Hij woont bij Sem thuis. Misschien denk je dat in de naam Battje een spelfout zit. Nee, toch niet! Dit leuke hondje heet echt Battje en niet Bartje. Op de eerste bladzij legt Sem aan zijn nieuwe buurmeisje Evi uit waarom de hond deze naam heeft. Een grappige naam voor een schattig bruinzwart hondje, van nog maar acht weken oud.
Sems vader is politieagent en Battje wordt opgeleid tot politiehond. Daarom mag hij af en toe mee als Sems vader dienst heeft.
Als er in de stad waar ze wonen steeds autobanden worden lek geprikt, komt de politie in actie. En Sem en Evi proberen ook hun steentje bij te dragen. Waarom prikt iemand banden lek? Soms zit er ook zomaar een grote kras op een auto. De banden van de auto van hun eigen meester worden zelfs een paar keer lek geprikt. Ze willen graag weten wie hier achter zit. Voor Sem en Evi is het heel handig dat ze naast elkaar wonen en dat de balkons van hun slaapkamers aan elkaar grenzen. Zo kunnen ze makkelijk naar elkaar toe om iets te 'bespreken'.
Op een nacht zien ze iets vreemds. Iemand schijnt in een donker huis met een zaklamp. Sem en Evi vinden het verdacht en bellen de politie. Die komt er meteen aan. Maar of dat nu echt nodig was?
Als er een andere keer midden in de nacht een fietser op straat valt, komen ze samen weer in actie. Wat vreemd…de man staat op en zet zijn fiets overeind.
'Evi hangt nog steeds aan de buitenkant van het balkon. Als de man haar maar niet ziet!
De fiets is zeker toch kapot. De man zet hem tegen een boom en… wat doet hij nou? Heeft hij zich bezeerd? Ook midden in de nacht is op de weg knielen heel dom, denkt Evi. Achter de auto van haar moeder ziet niemand hem. Als er maar geen auto aan komt. 'Hoor je dat?' fluistert Sem bijna hoorbaar.
Evi spitst haar oren. Ssssss…sssss…
Ze staren elkaar aan. Met een schok dringt het tot het door. Dit is de bandenprikker!'
Dan komen ze vlug in actie. En ja, 'politiehond' Battje is ook van de partij! Gelukkig maar.
Lees verder hoe dit afloopt in het leuke en ook wel een beetje spannende boekje. Misschien volgen er meer deeltjes over deze leuke hond. Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar zullen ze graag lezen. En weet je wat zo grappig is? Dit verhaal is verzonnen, maar Battje bestaat echt en hij is ook een politiehond. Je leest hierover in het nawoord van dit boek.

Prijs:        € 8,90
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN:        9789033128387
Uitgeverij: Den Hertog