Afbeelding
Foto:

Leden Europees Parlement ervaren pulsvisserij

STELLENDAM - Onder begeleiding van het CDA-Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik, als gastvrouw, bezocht donderdagmiddag een uitgebreide delegatie van de christendemocratische EVP-fractie met assistenten, het innovatiecentrum op de Stellendamse buitenhaven.

Door Jaap Ruizeveld, foto: Wim van Vossen

Dit als onderdeel van een werkbezoek visserij aan respectievelijk het Zeeuwse Yerseke, aan Stellendam en aan Scheveningen. Wethouder Arend-Jan v.d. Vlugt van de gemeente Goeree-Overflakkee, Johan van Nieuwenhuijzen (directeur UFA), Johan Baaij (manager Innovatiecentrum) verwelkomden in vlot Engelstalige bewoordingen, het uitgebreide gezelschap. Ook van de zijde van o.a. Visned, Nederlandse Vissersbond, Vissersvereniging Zuidwest en de brede Stellendamse visserij- en bedrijvencluster bestond ruime belangstelling voor dit bezoek.

Alles werd uit de kast gehaald om de Europarlementsleden en in het bijzonder Gabriel Mato (Spanje), coördinator EVP Visserij-commissie en rapporteur pulsvisserij, te overtuigen van de innovatieve en positieveen andere technische maatregelen. Hij immers moet de onderhandelingen leiden en tot een hopelijk bevredigend resultaat leiden.

Lees verder op pagina 5.