Dames 1 v.c. Intermezzo wint van Erasmus Volley dames 3

SOMMELSDIJK - Zaterdag 27 januari werden er weer wedstrijden van volleybalclub Intermezzo gespeeld in De Staver. Dames 1, uitkomend in de 2e klasse, moest tegen het hoger geplaatste Erasmus Volley uit Rotterdam. Na de verloren en teleurstellende streekderby wedstrijd tegen Forza Schouwen-Duiveland van de week daarvoor, wilden de dames weer punten pakken. Toen waren er 4 speelsters van Intermezzo niet, maar nu waren ze bijna compleet. Er werd hard ingeslagen door de dames uit Rotterdam, dus wist Intermezzo dat men aan de bak moest.

De eerste set begon met een lichte achterstand van Intermezzo. Er waren lange rally's met wisselend resultaat. Op het laatst trok Intermezzo aan het langste eind en won het die set met 25-22. De tweede set werd met een paar wisselspelers gespeeld, maar het resultaat was hetzelfde: lange rally's met afwisselend harde en tactische aanvallen. Intermezzo wist de gaten goed te vinden. Erasmus kon maar een enkele keer een harde aanval brengen, maar redde het daarmee niet. De set ging weer naar Intermezzo, nu met 25-19.

De derde set begon rommelig na wat wisselingen in de opstelling. Erasmus kwam in hun spel, waar deze keer Intermezzo niets op terug had, waardoor de set al snel door de Rotterdamse dames gewonnen werd met 25-12. Snel vergeten en weer door met spelen, was het motto van de Intermezzo-dames. Helaas kwamen ze weer op achterstand door verschillende stop- en communicatiefouten. Op het laatst kwam Intermezzo toch nog dichterbij, maar haalde het niet en er werd verloren met 25-17. De stand was nu 2-2 en een 5e set moest de beslissing brengen.

Na de toss voor de vijfde set bleef het team van Intermezzo in dezelfde opstelling staan en ging het gelijk gedreven en goed van start. De dames bleven alert en verdedigden snel en scoorden veelal over het midden. Erasmus liep steeds achter de feiten aan en kon geen vuist meer maken. De set werd door Intermezzo met 15-9 gewonnen en de wedstrijd hierdoor met 3-2. De blijdschap was groot bij de Intermezzo-dames vooral door het getoonde spel en veerkracht. De dames van Erasmus gingen teleurgesteld naar huis omdat ze in Middelharnis punten hadden laten liggen. Punten die ze nodig hadden om de voor hen beoogde derde of zelfs tweede plaats te behalen.