Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Damvereniging Denk en Zet

MIDDELHARNIS/SOMMELSDIJK - Maandagavond 15 januari werd er weer gedamd bij Damvereniging Denk en Zet. Hieronder volgen de uitslagen:

Afdeling 1:

J. van Hoorn-A. van der Veer        0-3
P. van Brussel-J. van Hoorn        3-0
M. Klink-J. de Jong         1-1
P. Leroy-J.J. Melaard         1-1
I. Mackloet-J.A.Dekker         3-0
A. Jelier -A. van der Veer        0-3
J. van den Ouden-A. Verolme         1-1

Afdeling 2:

M. Meijer-R. Kwakernaak        3-0
W. Vroegindeweij-G. Kamp        0-3
S. Maliepaard-R. van Rijnberk        3-0
W. Drenth-Joh Wolfert         0-3

Van Hoorn is de kluts helemaal kwijt. Eerst verloor hij thuis van Van der Veer. Daar kwam hij net één zetje tekort voor remise. En kort daarna op de club van Van Brussel. Die met een scherpe aanval op de rechtervleugel heel knap een dam wist te halen, die voor Van Hoorn de ondergang betekende. Klink en De Jong waren geen van beiden op winst uit. Het had een vriendschappelijk partijtje kunnen zijn. Melaard komt er steeds beter in. Het gaat allemaal wel met puntjes tegelijk, maar die tellen ook. Zo'n puntje tegen Leroy heb je zo maar niet. Dekker liep tegen Mackloet in een soort openingszet. Dat kostte hem een schijf én de partij. Van der Veer oefende zoveel druk op Jelier uit, dat deze op een gegeven moment geen kant meer op kon. Dat zijn maar even zes punten voor Van der Veer. Van den Ouden had graag van Verolme gewonnen, maar wat hij ook probeerde, het lukte niet.
Die Meijer, hij won weer. Kwakernaak liep in een slagzet, die Meijer een pracht van een dam bezorgde. Verder spelen had voor Kwakernaak geen enkele zin meer. Vroegindeweij gaf aan Kamp een paar schijven cadeau.
Je kunt wel begrijpen dat Kamp daar dankbaar gebruik van maakte. Maliepaard heeft na een lange tijd weer eens winst geboekt. En dat deed hij tegen Ruud heel fraai. Een leuk slagzetje van Ruud mocht niet meer baten.
Wolfert, die vorige week in een openingszet voor een beginneling trapte, heeft in zijn partij tegen Drenth weer heel wat goed gemaakt. Drenth liep in een lokzetje. Daarmee is Wolfert weer wat steviger op de tweede plaats gekomen en zakte Drenth een beetje weg. Maar er komen nog diverse ronden, dus nog maar niet getreurd.