Afbeelding
Foto:

Iza helpt op de manege

Er is weer een leuk boekje verschenen voor meisjes die van paarden houden. En zelfs als paardrijden niet je hobby is, dan is dit een leuk boek voor jou.
Simone Foekens schreef eerder al twee deeltjes van de serie 'In Galop'. Dit is het derde deeltje: 'Iza helpt op de manege.'

Iza's ouders hebben een manege en een bijbehorend vakantiepark. Daar is genoeg te beleven voor Iza en haar vriendin Tina. Maar helaas, Tina is ontzettend bang voor paarden. Zo bang, dat ze niet graag bij Iza op de manege komt spelen. Dat vindt Iza erg jammer, want zelf is ze vaak aan het helpen op de manege. Samen met Tina is ze ook veel op het strand te vinden. Ze vermaken zich daar prima. Toch zou Iza het zo fijn vinden als Tina haar angst voor paarden overwint. Ze wil haar graag helpen, maar dan moet Tina dat wel zelf willen. En… Tina wil het ook. Maar lukt het haar ook?
Samen bedenken ze nog een goed plan. Bob, de broer van Tina, houdt ook erg van het strand en de zee. Maar omdat hij in een rolstoel zit, komt hij er bijna nooit. In de omgeving is geen speciale strandrolstoel. Bob wil niet zielig gevonden worden, maar hij vindt het wel erg dat hij niet alles zelf kan doen en niet op alle plaatsen kan komen waar hij wil.
Maar daar hebben Tina en Iza iets op bedacht. Het kost veel geld en ook veel moeite, maar ze gaan hun plan uitdenken en uitvoeren.
Tenminste… dat lukt nog beter als Iza iets wil doen wat ze eigenlijk heel eng vindt. Want ineens blijkt dat niet alleen Tina, maar ook Iza ergens bang voor is.
Lees zelf of Tina en Iza hun angst overwinnen in dit gezellige boek over vriendschap, bang zijn en elkaar helpen.
Eerder verschenen: 'Iza krijgt een pony' en 'Iza en de gewonde pony.'

Prijs         € 8,50
Leeftijd vanaf 8 jaar
ISBNcode 9789033128486
Uitgeverij Den Hertog