Afbeelding
Foto:

Het rommelt in het oude hart van Herkingen

Twee Atlas-grijpers hebben dezer dagen het oude hart van het anders zo rustige Herkingen doen rommelen. Er werden in het kader van het 'saneringsplan Kom Herkingen' weer een aantal panden met de grond gelijk gemaakt om ruimte te bieden aan groenvoorziening en mogelijk ook nieuwe bebouwing.
O.m. werden gesloopt de oude landbouwschuur aan de Scharloodijk, die het laatste in gebruik is geweest bij de Fa. Witvliet & Bestman; de vroegere veldwachterswoning aan de Kaaidijk. Ook aan de Peuterdijk verdwenen de eertijds voor de fam. Munsters gebouwde kruidenierswinkel, laatst bewoond door de fam. V.d. Velde, in welk pand tevens de bromfiets-reparatiewerkplaats van dhr. J. Markus was gevestigd. Daarnaast is ook het winkelpand van dhr. J. de Geus, de vroegere bakkerij van A. Noordijk, verdwenen.
Het oude hart van het dorp is op enkele panden na geheel verdwenen en het is aan de oudjes, die er hun conferentieplaatsje hadden, te zien dat ze daar niet zo gelukkig mee zijn. Ze hadden het maar liever bij het oude gehouden, waar ze hun herinneringen aan hadden. Alhoewel dat de gemeente hen al een zitbank heeft toebedacht, maar daar moet het eerst weer zomer voor worden.