Inwonersbijeenkomst Den Bommel

DEN BOMMEL - Woensdag 7 februari wordt een inwonersbijeenkomst gehouden in verenigingsgebouw De Bommelstee aan de Schaapsweg 34 in Den Bommel. De inwoners van Den Bommel ontvangen hiervoor huis-aan-huis een uitnodiging.

De organiserende projectgroep die - samen met een groep enthousiaste en betrokken inwoners, ondernemers en stakeholders - de eerste voorbereidingen heeft opgepakt, wil graag met de inwoners in gesprek.
De gemeente Goeree-Overflakkee heeft Den Bommel aangewezen als pilotproject. Dit betekent dat de projectgroep samen met inwoners, ondernemers en stakeholders (verenigingen en andere samenwerkingspartijen) wil onderzoeken waar ruimtelijke en maatschappelijke kansen in Den Bommel liggen.
Het pilotproject loopt al enige tijd. Sinds 21 juni 2017 zijn enkele bijeenkomsten georganiseerd met inwoners, ondernemers en stakeholders. Tijdens deze bijeenkomsten zijn diverse ideeën naar voren gekomen, zoals: Verplaatsen markt van Kaaiplein naar Koningin Emmaplein; Realisatie van speelvoorzieningen voor de jeugd : een kabelbaan en schietwand; Een natuurlijk speelplein bij een basisschool; Verbeteren en gebruiksvriendelijker maken van de dijk- en kreekstructuur; Onderzoek naar herontwikkeling van de Kaai en de Voorstraat; Woningbouwperspectief en verpauperde panden; Het strandje Bommel Beach 2.0; De watersportvereniging; De Bommelstee.
Enkele ideeën konden op korte termijn, in goede samenwerking met elkaar, gerealiseerd worden. De andere ideeën vragen een projectmatige aanpak.
De gemeente vindt het erg belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners betrokken zijn en worden bij deze ontwikkelingen. Inmiddels is al een enthousiaste groep inwoners en ondernemers aan de slag gegaan, maar zij hoopt nog meer Bommelaers hierbij te kunnen betrekken.
De dorpsraad is een belangrijke speler voor Den Bommel. Aan het eind van de avond wordt stil gestaan bij het afscheid en de doorstart van de dorpsraad.
Het programma voor deze avond is als volgt: 19:15 – 19:30 uur: Inloop; 9:30 – 19:40 uur: Aftrap en overzicht; 19:40 – 21:40 uur: Presentaties, gesprek over en ophalen reacties: Wat hebben we met elkaar gerealiseerd? Project Dijk en Kreek; Project Kaai en Voorstraat; Woningbouwperspectief en verpauperde panden. Ontmoeting; van 21:40 – 22:00 uur: Afscheid en doorstart dorpsraad.