Afbeelding
Foto:

Gedoe in de Zoo

Mees heeft helemaal geen zin in de midweek op een vakantiepark in Friesland. Het park heet Klein Geluk, maar wat Mees betreft hadden ze het Klein Ongeluk kunnen noemen. Het park is saai, het dierenpark dat erbij hoort stelt niets voor. Daarbij is er niet eens wifi en de huisjes zijn hopeloos ouderwets.

'Even denkt hij na, dan pakt hij zijn mobiel en typt: Dit wordt de domste, saaiste, vervelendste vakantie ever! Hij wil het bericht naar Thom en Milan sturen, maar bedenkt dan dat hij geen wifi heeft…'

Het loopt heel anders dan Mees verwacht. Samen met Vera, een meisje dat ook op het park verblijft, gaat hij op ontdekkingstocht in 'Guido's Zoo'. Ze horen dat het park eigenlijk weg moet, omdat de gemeente op die plaats huizen wil bouwen.
De eigenaar van het park, Guido, is het hier niet mee eens. Mees en Vera begrijpen dat wel, ze willen er alles aan doen om Guido te helpen. Maar waarom is hij de ene keer poeslief en de andere keer zo boos? Mees vindt Guido maar een 'vreemde vogel'. En dan is er ook nog een man met een baseballpetje. Wat doet hij steeds met die geheimzinnige dozen in zijn auto? Er gebeuren bijzondere dingen. Het stenen huisje waar Guido en de man steeds heengaan zit elke keer op slot. Vera en Mees proberen te ontdekken wat er allemaal aan hand is in het park.
Als er ook nog kleine brandjes uitbreken bij de dierenverblijven, wordt het nog spannender. Vindt Guido het echt erg of heeft hij er zelf mee te maken?
Lees het in dit spannende en leuke boek van Hans Mijnders.
De vakantie van Mees is allesbehalve saai! En daarbij ontmoet Mees ook nog een leuk vriendinnetje.
Een aansprekend boek met een vrolijke omslag. De illustraties zijn van Iris Boter.

Prijs € 5,90
Vanaf 9 jaar
ISBN 9789033128455
Uitgeverij Den Hertog