Afbeelding
Foto:

Oud en nieuw zonder grote incidenten

De jaarwisseling op Goeree-Overflakkee is rustig verlopen. In Ouddorp vond een kleine vechtpartij plaats en de brandweer moest in verschillende plaatsen aan de bak om vuurtjes op straat te doven. Verder waren er geen noemenswaardige incidenten. In De Staver was een feest met zo'n 1.100 bezoekers, dit is rustig verlopen. Wijkagent Arjan Aarnoudse: "Complimenten voor iedereen op het eiland. Het was een mooie jaarwisseling."

Of er rondom de jaarwisseling veel schade is aangericht door vandalisme op het eiland, moet nog blijken als hiervan de balans wordt opgemaakt. Vorig jaar was de schade aanzienlijk. Een verbolgen burgemeester Grootenboer liet toen weten dat er voor een bedrag van € 90.000,- schade was aangericht aan straatmeubilair. Hierbij was natuurlijk niet de schade voor andere overheden en particulieren geteld.

Dit jaar was er geen grote brand tijdens oud en nieuw, zoals drie jaar geleden toen een schuur aan de Spuikolk in Dirksland het moest ontgelden. De laatste jaren kon de politie doorgaans spreken van een 'beheersbare' of 'rustige' jaarwisseling dit in tegenstelling tot ongeveer een jaar of tien geleden toen de jaarwisselingen regelmatig gepaard gingen met 'veldslagen' tussen het publiek en de politie. Regelmatig moest toen de Mobiele Eenheid in actie komen. Hiervan is in de laatste jaren gelukkig geen sprake geweest.