Afbeelding
Foto:

'Fijn, er is weer een bloemenwinkel in Dirksland'

DIRKSLAND – Er was al een Kelluf in de Voorstraat van Dirksland, een kapsalon, en nu is bloemenwinkel Leutug erbij gekomen. "We zochten een Flakkeese naam, iets leutigs", zegt Carline van Os een kleine maand na de opening van haar winkel. "Het werd Leutug, voor in je huis."

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Carline van Os loopt al vele jaren rond in de wereld van bloemen en planten. Als stagiaire begon ze bij bloemenwinkel Marieke in Dirksland. En op die plek is ze sinds 1 december 2017 weer te vinden. Nu met haar eigen zaak. "De cirkel is rond", zegt Carline.

Ze had, ook nadat ze bij Marieke vertrokken was, altijd contact gehouden met haar eerste werkgever. Toen ze een keer een bakkie zaten te drinken, kwam het idee op om de leegkomende winkelruimte aan de Voorstraat 56 te gebruiken voor een eigen bloemenwinkel. Het idee kreeg concrete vormen en Leutug kwam snel ter wereld.

"We verkopen bloemen en planten, maar ook woonaccessoires, brocante en cadeautjes. Allemaal voor elke beurs", vertelt Carline, die speciale aandacht vraagt voor de geboortecadeautjes die in een hoekje van haar sfeervolle zaak staan uitgestald. "En niet te vergeten: bruids- en rouwwerk en plantenbakken. Net als de boeketten zelf gemaakt. Ik vind het gewoon leutig om te doen. Hier kan ik mijn creativiteit kwijt."

Alles zelf maken is een sterk punt van Leutug. Carline voegt daar nog een paar sterke punten aan toe: "We hebben een gezellige, klantgerichte winkel. Vriendelijkheid vinden we belangrijk, we nemen voor iedereen de tijd. Klanten zijn geen nummers bij Leutug." Carline is van plan om in de loop van 2018 te beginnen met workshops bloemschikken en paas- en kerststukjes maken. Een bezigheid waarmee ze in het verleden ook in het Wijkcentrum in Middelharnis aan de weg timmerde, tot groot genoegen van de talrijke deelnemers.

Leutug is nu enkele weken open. De start was goed. "Boven verwachting", zegt Carline. "We hebben veel aanloop en veel positieve reacties. Wat je regelmatig hoort is: fijn, er is weer een bloemenwinkel in Dirksland."