Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Cursus Calandovrijwilligers

Calando is voornemens om in januari 2018 weer een introductiecursus te geven voor nieuwe vrijwilligers. Inmiddels hebben al enkele vrijwilligers zich aangemeld, maar het zou fijn zijn als er nog meer belangstelling is. In de palliatieve zorg zijn vrijwilligers onmisbaar. Ook de gemeente Goeree-Overflakkee is overtuigd van het belang van de inzet van vrijwilligers want zij heeft het vrijwilligerswerk in Calando genomineerd voor de 'Meer dan handen prijs' bij het ministerie van VWS. De missie van vrijwilligersinzet is: 'Aan een ieder in de laatste levensfase en diens naasten bieden opgeleide vrijwilligers – daar waar nodig en gewenst – tijd, aandacht en ondersteuning'. Heeft u belangstelling voor dit mooie werk dan kunt op www.calando.nl meer details lezen. Denkt u dat dit werk iets voor u is dan adviseren wij u om contact op te nemen via telefoonnummer 0187-609147 of via info@calando.nl. U kunt vragen naar Janneke Koningswoud of uw naam en tel.nr doorgeven dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Wandelclub

Ook in 2018 vertrekt er elke woensdag een enthousiaste wandelgroep vanuit 't Reginahof. Er wordt eerst een kopje koffie met elkaar gedronken. Ondertussen wordt de route besproken. Daarna is het genieten van de omgeving en de natuur en ontstaan er soms mooie gesprekken met elkaar.De afstand is meestal rond de 5 km. De deelnemers zijn rond 12.00 uur weer terug. Wie mee wil doen kan iedere woensdag terecht aan 't Reginahof aan de Reginahof 1.

Breicafé

Op donderdag 11 januari gaat het breicafé aan de Reginahof 1 weer open. "Breng u eigen brei of haakwerkje mee en kom genieten van de gezelligheid en de creativiteit van mede breisters en haaksters", aldus de organisatie. De deuren van het breicafé staan open van 10.00 tot 12.00 uur.

Dirkslands Mannenkoor

De doelstelling van het Dirkslands Mannenkoor is om Nederlandstalige psalmen, gezangen en andere geestelijke liederen te zingen en zo Gods Woord uit te dragen. De bede daarbij is dat de gezongen woorden harten treffen, ook die van de koorleden zelf. Daarnaast is het zingen ontspannend; gezond en goed voor geest en lichaam. Houdt u/jij van zingen? Of wilt u eens een avond ontspannen zingen? Daarvoor wordt een open avond georganiseerd, op 3 januari 2018 in het kerkgebouw aan de Mozartsingel. Deze avond start om 20:00 uur tot circa 22:00 uur met halverwege 20 minuten pauze. Meer informatie kunt u ook vinden op www.dirkslandsmannenkoor.nl of u kunt contact opnemen met secretaris Marcel Wagenaar: 0187-684433.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Basiscursus bijenhouden

Op 15 november organiseerde bijenhoudersvereniging 'Imkers van Goeree-Overflakkee' een snuffelcursus. Door de overweldigende belangstelling is besloten hier een vervolg aan te geven in de vorm van een basiscursus. Deze cursus zal begin 2018 van start gaan. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Hebt u interesse om mee te doen? Kijk dan op de website van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) voor meer informatie en aanmelden: www.bijenhouders.nl

MIDDELHARNIS

Repaircafé

Op zaterdag 7 januari wordt er weer gerepareerd in het RepairCafe. De gastheer/vrouw staat klaar om u te verwelkomen. Op volgorde van binnenkomst wordt u dan met uw kapotte Senseo, boormachine, lamp etc naar een bekwame reparateur verwezen. Ook met kleine fietsreparaties kan worden geholpen. Uw fiets brengt u tot in de hal, waar de fietslift hangt. Voor alle kleine huishoudelijke producten is men zijn wij ingericht, echter met groot witgoed kunt u er niet terecht. Combineer uw reparatie met een heerlijke lunch en uw dag kan niet meer "stuk". Op 7 januari serveert Pameijer Werkt ZHE van (12.00-1300) op=op Verse tomatensoep met een pistoletje oude kaas en komkommer. Mocht u op bovengenoemde datum niet in de gelegenheid zijn, dan is het RepairCafe weer op zaterdag 3 februari geopend. Het RepairCafé is te vinden op de locatie van Goed voor Goed te Middelharnis.

NIEUWE-TONGE

Slagwerkopleiding

In januari wil muziekvereniging Apollo Nieuwe-Tonge starten met een slagwerkopleiding. Wie wil leren drummen kan contact opnemen met Muziekvereniging Apollo Nieuwe-Tonge via: www.apollo-nieuwe-tonge.nl of Facebook.

Bingo-avond

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op vrijdag 12 januari een bingo-avond. De avond wordt gehouden in 'Ons Dorpshuis'. Iedereen is van harte welkom op deze avond. Er worden tien rondes en een superronde gespeeld. De zaal gaat om 19.00 uur open en de bingo begint om 19.30 uur.

OUDDORP

Nieuwjaarsreceptie KunstPlus

KunstPlus houdt op zaterdag 13 januari een nieuwjaarsreceptie in De Overkant te Ouddorp. Tevens vindt dan de opening plaats van een nieuwe tentoonstelling van de vijfjarige vereniging van kunstenaars op Goeree-Overflakkee. Tijdens de gratis toegankelijke receptie treedt Sax'a'holic op. Sax'a'holic is het saxofoonensemble van fanfareorkest Vooruit uit Oude-Tonge. Het ensemble bestaat uit vijf dames: Annelies van Heemst op sopraansax, Sanne Smeets op altsax, Corry Maliepaard en Carolien Kranse op tenorsax en Tonny Smeets op baritonsaxofoon. Sax'a'holic speelt muziek in diverse genres, maar vooral easy listening-muziek, met hier en daar een solistisch trekje. De receptie begint om 20.00 uur. De Overkant is te vinden aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp.

STELLENDAM

Goederen voor Roemenië

Op vrijdag 5 januari houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30 tot 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).

Nieuwjaarsreceptie 55+

Op donderdagmiddag 11 januari organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam haar nieuwjaarsreceptie. U bent dan van harte uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Ter opluistering van deze middag, treedt er een dansgroep op..Zij geven een kleine demonstratie van line-dance en volksdans. De aanvang is om 14.30 uur. De zaal is open vanaf 14.15 uur. De entree is gratis. De bijeenkomst wordt gehouden in het Haegse Huus. Opgeven kunt u bij: Mevr. M.v. Oostenbrugge; tel: 491653, of bij: Mevr. E.S. Spahr vd Hoek; tel: 602411. Dit is niet strikt noodzakelijk.

Poteravond

Donderdag 18 januari is er een gezellige poteravond in het Haegse Huus. De kosten zijn 25 euro incl. twee consumpties. Opgeven kan bij
Lena Moerkerk: mail adres d.moerkerk@hotmail.com of telnr 0622315726 of Martine Orgers 0636503139. Opgeven kan tot 13 januari.