Afbeelding
Foto:

Eénmaal een Honda, áltijd een Honda!

Ben je eenmaal 'gevallen' voor een Honda CR-V, dan is de kans groot dat je daarna geen andere auto meer wilt. Datzelfde geldt trouwens ook wanneer je eenmaal klant bent geworden bij Honda Jan van Dijk. De service zoals je die daar krijgt, vind je echt nergens elders. Dit is, samenvattend, wat Leo (51) en Katie (47) van den Doel uit Oude-Tonge vertellen wanneer je met hen in gesprek gaat over de auto die ze rijden en over het autobedrijf waar ze hun wagen kochten.

De Honda CR-V waarin Leo en Katie nu rijden, hebben ze een klein jaar. Daarvoor hadden ze er ook een, met een automatische versnellingsbak, gekocht bij Honda Jan van Dijk. Dat vonden ze ook al een fantastische auto. Alleen vindt Leo 't wat minder geslaagd om met een automaat de forse caravan te trekken die ze hebben. Het schakelen heeft hij dan liefst zelf in de hand. Maar over de auto zelf niets dan lof. Ze dachten er dan ook totaal niet over een andere auto te gaan kopen. Maar toen ze tijdens een show bij de Brielse Hondagarage een nieuwere CR-V zagen staan, met een handgeschakelde versnellingsbak en in zó'n mooie uitvoering, en toen ze daarin zonder verder iets tegen elkaar te zeggen plaatsnamen, voelden ze intuïtief van elkaar aan: dít is 'm, déze is van ons! Een blik van verstandhouding naar elkaar was voldoende en de auto was verkocht. Opnieuw een Honda CR-V dus en opnieuw bij Honda Jan van Dijk.

Héél de auto

Wat maakt deze auto zo aantrekkelijk dat Leo en Katie er zo voor vallen? "Gewoon héél de auto!", vertelt Leo. "Z'n rijgedrag, de wegligging, de soepele bediening, het comfort, de geweldig zittende stoelen – als fauteuils – en je hele zitpositie erin, de geriefelijke instap in deze hoogzitter, de beschikbare en flexibel in te delen zit- en bagageruimte. De achterbank wordt gevormd door tegen elkaar staande stoelen die je afzonderlijk van elkaar kunt verschuiven en waarvan je de rugleuning achterover kunt doen. Bij de achterbank is de autovloer helemaal vlak, zodat je nooit voetruimteproblemen hebt wanneer je met z'n drieën achterin zit. Ook de beenruimte daar is riant. En de bagageruimte is zelfs in verschillende hoogteniveaus in te delen. Heel uitgekiend. Maar ook z'n prestaties. Als je het gaspedaal indrukt voel je de 150 pk's van de 2.0 liter motor goed. De auto mag 1600 kilo trekken. En hoewel we 'm overal voor gebruiken, ook voor veel kortere eindjes, en er regelmatig bagage in meenemen of fietsen achterop, is het verbruik toch nog zo'n 1 op 12. Goed, ons rijgedrag is rustig – de topsnelheid weten we niet eens, hebben we nooit uitgeprobeerd – maar met een autogewicht van 1569 kilo vinden we zo'n verbruik heel netjes. Ook de vierwielaandrijving is een sterk punt. Primair wordt de auto op de voorwielen aangedreven, maar zodra dat nodig is komen ook de achterwielen erbij." Niets dan lof dus. Op de vraag of ze ook minpuntjes aan de auto vinden, blijft 't even stil. "Nee…, nee, ik zou 't niet kunnen bedenken", klinkt 't na even.

Fenomenaal

Wordt de volgende auto ook weer een Honda CR-V? "Ja, wat mij betreft wel!", geeft Leo aan. Na een paar teleurstellende ervaringen achter elkaar met enkele niet-Honda's, maar ook met enkele autobedrijven, heeft het hen best tijd gekost om weer vertrouwen te krijgen in zowel de autohandel als in de aankoop van een tweedehands auto. Maar sinds ze Honda rijden en klant zijn bij Honda Jan van Dijk is dat vertrouwen meer dan hersteld. "De service hier en hoe ze hier met je omgaan, is gewoon fenomenaal en maak je nergens anders mee! Nee, dat dit autobedrijf niet op het eiland zit, is geen enkel probleem, want voor onderhoud komen ze onze auto gewoon voor de deur ophalen en krijg je een splinternieuwe leenauto in gebruik. En in voorkomend geval worden kleine reparaties gewoon bij je voor de deur opgelost! Zouden we een volgende keer geen CR-V kopen, dan wordt 't hoe dan ook wèl weer een Honda!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding