Afbeelding
Foto:

Mèkkerstee sluit 2017 af met een nieuwe website

OUDDORP - Ruim 15 jaar bestaat de Mèkkerstee alweer, bij de oprichting was het een kleinschalige zorgboerderij met 75 geiten, maar nu, anno 2017, is het uitgegroeid tot een modern bedrijf met 650 tevreden geiten en een professionele kaasmakerij. Wat door de jaren is gebleven zijn de ongeveer 65 enthousiaste zorgvragers, want in nauwe samenwerking met SjaloomZorg wordt er dagbesteding aangeboden in o.a. het restaurant, stal en kaasopslag.

2017 is voor De Mekkerstee in veel opzichten een jaar om met dankbaarheid op terug te kijken. Voor heel veel mensen is het inmiddels een traditie geworden om het voorjaar in te luiden met een bezoek aan de lammetjes. Vanuit de wijde omtrek weet een zeer brede groep mensen De Mekkerstee inmiddels te vinden om het leven op de boerderij mee te maken. In het afgelopen jaar was er dan ook een duidelijke toename in het aantal bezoekers.

In de prijzen

Ook in de eigen kaasmakerij heeft De Mekkerstee niet stil gezeten. Een drietal kazen werden met (inter)nationale titels onderscheiden. Zo wonnen de geitenkazen Mekkerstee Bio met Fenegriek en met Truffel beiden Goud op de International Cheese Awards in Nantwich (Engeland). De Mekkerstee Bio Belegen werd op een nationale keuring onderscheiden met de Cum Laude prijs 2017. Dit is een erkenning dat de Mèkkerstee een constante kwalitatief hoogwaardige en lekkere kaas produceert.

Ontwikkeling 2018

Ook voor 2018 staan weer de nodige veranderingen op stapel. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van het pand. Daarnaast zullen er diverse nieuwe speeltoestellen worden aangeschaft zodat er nog meer speelruimte voor de kinderen ontstaat. Het streven is om het de bezoekers zo veel mogelijk naar de zin te maken.

Nieuwe website

Door al de ontwikkelingen van de afgelopen tijd was het tijd voor een nieuwe website. De opdracht om dit te ontwikkelen werd gegeven aan NDRK uit Nieuwerkerk. Alle facetten van de Mèkkerstee zijn op een sfeervolle en overzichtelijke wijze in kaart gebracht. De website is gebruiksvriendelijk en bevat veel beeldmateriaal in de vorm van foto en video. Zie www.demekkerstee.nl. of neem een kijkje op de Facebook-pagina.

Afbeelding