Afbeelding
Foto:

Wandeltocht SMA is succes

OUDDORP – Een leuk en geslaagd evenement, met weer een mooie opbrengst voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Aan de wandeltocht voor dit goede doel namen vrijdag in de avonduren tientallen volwassenen en kinderen deel. Ruim driehonderd (309,50) euro kan dankzij de inschrijfgelden netto worden overgemaakt. Een bijdrage om het mede mogelijk te maken wetenschappelijk onderzoek te verrichten teneinde met een medicijn de spierziekte SMA de wereld uit te krijgen.

Door Jaap Ruizeveld

Krijnie Tanis, met dochter Jasmijn, mede-organisator Flip Otte en enthousiaste ondersteunende vrijwilligers, zijn dankbaar voor de geboden support. Met elkaar zorgden zij, binnen en op de informatieve buitenposten, voor goede begeleiding van de wandelaars. En al was de temperatuur maar enkele graden boven het vriespunt, de sfeer en gezelligheid maakten het, samen met de gesponsorde mandarijnen (Leon Aleman) en glühwein in pub Old Smuggler, voor de jonge en senioren wandelaars tot een aantrekkelijke attractie.

Leerzaam

Een succes dus dat door de organisatie in gedachten al op de agenda voor 2018 is gezet en dan op 22 december. Begrijpelijk, want als inzet voor een goed doel gepaard kan gaan met in- en ontspanning, dan moet je zoiets koesteren. Bovendien was de wandeltocht leerzaam. Want een informatieve uitleg over de naamgeving van bijvoorbeeld het 'Moordenaarsweggetje' in Ouddorp was voor een aantal deelnemers kennisverrijking.

Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor de 200.000 mensen met een spierziekte in ons land. Het fonds heeft geen commerciële belangen en beschikt over een nationaal en internationaal netwerk van experts. Het fonds biedt support aan onderzoekers om hun kennis en resultaten te delen. Medewerkers brengen praktijkervaring van patiënten en hulpverleners tot in het laboratorium. Zo kan direct resultaat uit wetenschappelijk onderzoek worden gehaald.