Afbeelding
Foto: Jaap Reedijk

'Cultinair erfgoed' in TOF Magazine 5

SOMMELSDIJK – Wat is de overeenkomst tussen TOF Magazine en Solaes-bier? Het gist, het bruist, het smaakt naar meer. Maar er is ook een verschil: de TOF is gratis en voor een brouwsel uit de Flakkeese bierketel moet je normaal gesproken de beurs trekken. Normaal gesproken, want op vrijdag 15 december, tijdens de presentatie van het vijfde magazine – vuufde uutgaeve –, stroomde twee Solaes-soorten gratis uit de tap.

Door Kees van Rixoort, foto: Jaap Reedijk

Zelden is het zo druk geweest in het proeflokaal aan de Oostdijk in Sommelsdijk. TOF – Trots op Flakkee – had deze locatie uitgekozen voor de lancering en heel veel mensen uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Een rake zet, ook met het oog op de toekomst, want de prille relatie tussen TOF en Solaes leidt in de loop van volgend jaar tot een speciaal TOF-bier, zo maakte Solaes-brouwer Jan-Willem Kramer bekend.

TOF 5 bevat een keur aan artikelen, interviews en reportages die onder de noemer zijn te brengen van cultinair erfgoed: culinaire -, culturele - en erfgoedverhalen. Een schrijfster, een musicalster, reisvloggers, de overeenkomsten tussen Goeree-Overflakkee en Kos, op stap met twee watersnoodambassadeurs in Oude-Tonge, een test van de Buutenplaets door Coen van Nimwegen, de allerjongste van het TOF-team, een automuseum in Battenoord – en ga zo maar door. Er valt genoeg over Flakkee te schrijven en in beelden te vatten.

Het coverartikel gaat over topfotografe Robin de Puy, die het zo druk heeft dat ze zelf niet in het proeflokaal aanwezig kon zijn om het eerste nummer in ontvangst te nemen. Haar vader nam de honneurs waar, nadat TOF 5 zomaar uit de lucht was komen vallen…