Kerstspringconcours bij Manege Oostmoer – op de foto deelnemers aan het concours van Tweede Kerstdag 2016 (foto: Henk Kieviet jr.)
Kerstspringconcours bij Manege Oostmoer – op de foto deelnemers aan het concours van Tweede Kerstdag 2016 (foto: Henk Kieviet jr.) Foto:

Tweede Kerstdag bij Manege Oostmoer
Voor de 39e keer een feest voor iedereen!

STAD AAN 'T HARINGVLIET - Manege Oostmoer, de vijfsterren-FNRS-manege die al vanaf 1978 met grote passie door de families Kieviet gerund wordt, maakt altijd een feest van Tweede Kerstdag. Dit jaar niet alleen met het traditionele Kerstspringconcours, maar ook met een stokpaardrace voor het goede doel: KiKa!

"Team Oostmoer bereidt zich làng van tevoren voor op deze speciale dag", zo vertelt Henk jr., die alweer de derde generatie van de families Kieviet vertegenwoordigt die in de Stadse manege werkzaam is. "De entree van onze manege wordt in kerstsfeer gebracht en speciaal voor de kerstspringwedstrijd wordt ook de grote binnenmanege aangekleed met enorme aantallen kerstbomen en andere kerstdecoraties. 't Vergt allemaal een hoop planning en organisatie, maar in de 39 jaar van ons bestaan hebben we een aardige routine opgebouwd", lacht Henk. "En ik geloof dat de mensen het wel waarderen, want de aanmeldingen voor dit traditionele Kerstspringconcours stromen altijd als vanzelf binnen, van springruiters uit de hele regio. Ik weet zelfs van deelnemers dat ze diensten ruilen om toch maar vooral weer mee te kunnen doen!"

Stokpaardrace voor KiKa

"We haken dit jaar ook in op de hype die uit Finland is overgewaaid: het Stokpaardracen. Voorafgaand aan het springconcours kan iedereen die dat leuk vindt – jong en oud! – meedoen aan deze race. En we hopen dat dat een heleboel deelnemers zullen zijn, want de opbrengst ervan komt geheel ten goede aan Stichting Kinderen Kankervrij, KiKa!"

"Iedereen is van harte uitgenodigd om Tweede Kerstdag bij ons te komen vieren", zegt Henk. "Met die prachtige entourage, de geur van dennennaalden, het passende muziekje uit de luidsprekers, al het lekkers dat ons horecateam kan presenteren en ondertussen het uitzicht op de deelnemende mensen en dieren, zijn een mooie middag en avond gegarandeerd!"

De Stokpaardrace en het Kerstspringconcours worden gehouden op Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december a.s. vanaf 13.30 uur. Stokpaardracers en springruiters die zich nog willen aanmelden, kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0187-611242, of per e-mail: info@manegeoostmoer.nl. Voor meer informatie, zie manegeoostmoer.nl of Facebook/Manege Oostmoer.