Afbeelding
Foto:

Tweede Kerstdag: Kerstcarillonspel vanuit Goereese toren

GOEDEREEDE - In Eilanden-Nieuws van woensdag 20 december stond niet vermeld dat het Kerstcarillonspel op Tweede Kerstdag wordt gehouden. Bij deze is dat rechtgezet. Hieronder volgt het bericht:

Stadsbeiaardier Jan Bezuijen is 39 jaar stadsbeiaardier. Hij organiseert ook dit jaar kerstmuziek vanaf de toren van Goedereede, samen met een koperensemble, dat bestaat uit vier trompetten en twee trombones. Aan Eef Mastenbroek de eer om de aanvang van het concert in te luiden met de grote Maria-klok, exact om 12.00 uur. Na het luiden van de klok starten de koperblazers met Benedictus van Anton Bruckner en Komt allen te samen. Een kleine greep uit het repertoire van deze editie: Wachet auf, ruft uns de Stimme van J.S. Bach, We wish you A Marry Christmas, Stille Nacht en O Kindeke Klein. Traditiegetrouw sluiten de muzikanten af met een bewerking van Jan Bezuijen, Ere zij God.

Wilt u even de benen strekken? Kom dan rustig kijken naar het prachtige uitzicht vanaf de toren. Tijdens het concert is er vrij toegang tot de toren. Op de tweede zolder bespeelt Jan Bezuijen het klavier, terwijl de koperblazers zich op de derde zolder bevinden tussen alle klokken. "Het is een ware belevenis om tussen de klokken te lopen en kennis te maken met het krachtige carillon", aldus Jan Bezuijen.
28 december is er weer de jaarlijkse 'Open Toren' van 19.00 tot 20.30 uur.